2011. június 22., szerda

Mákos-meggyes -almás szelet

Hozzávalók:

 15 dkg liszt, 15 dkg darált mák, 2 db tojás, 10 dkg olvasztott vaj, fél dl tej, fél csomag sütőpor, 1 db alma, csipet fahéj, 8 dkg cukor, 20 dkg magozott meggy.

Elkészítés

A 2 tojást kikevertem a cukorral, vajjal. Hozzáadtam a liszttel elkevert sütőport, fahéjat, végül a tejet.
 Az almát lereszeltem ,  és bele kevertem a masszába. Egy 20 x 30 cm-s tepsibe sütőpapírt tettem , és a masszát egyenletesen beletöltöttem., majd belenyomkodtam a meggyet. 170 fokos előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütöttem.





 Forrás: Nők lapja konyha.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése