Hozzávalók:
15 dkg liszt, 15 dkg darált mák, 2 db tojás, 10 dkg olvasztott vaj, fél dl tej, fél csomag sütőpor, 1 db alma, csipet fahéj, 8 dkg cukor, 20 dkg magozott meggy.
Elkészítés
A 2 tojást kikevertem a cukorral, vajjal. Hozzáadtam a liszttel elkevert sütőport, fahéjat, végül a tejet.
Az almát lereszeltem , és bele kevertem a masszába. Egy 20 x 30 cm-s tepsibe sütőpapírt tettem , és a masszát egyenletesen beletöltöttem., majd belenyomkodtam a meggyet. 170 fokos előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütöttem.
Forrás: Nők lapja konyha.
15 dkg liszt, 15 dkg darált mák, 2 db tojás, 10 dkg olvasztott vaj, fél dl tej, fél csomag sütőpor, 1 db alma, csipet fahéj, 8 dkg cukor, 20 dkg magozott meggy.
Elkészítés
A 2 tojást kikevertem a cukorral, vajjal. Hozzáadtam a liszttel elkevert sütőport, fahéjat, végül a tejet.
Az almát lereszeltem , és bele kevertem a masszába. Egy 20 x 30 cm-s tepsibe sütőpapírt tettem , és a masszát egyenletesen beletöltöttem., majd belenyomkodtam a meggyet. 170 fokos előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütöttem.
Forrás: Nők lapja konyha.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése