Hozzávalók:
30 dkg liszt, 20 dkg kristálycukor, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál fahéj, csipet só, 2 evőkanál kakaópor, 2 db tojás, 15 dkg vaj, 1, 5 dl víz, 1, 5 dl tej, kb. 45- 50 dkg szeder ízlés szerint.
Elkészítése:
A lisztbe belekevertem a kakaóport, őrölt fahéjat, sót.
A puha vajat a cukorral, vaníliáscukorral fehéredésig kikevertem, majd a tojásokat is hozzá kevertem.
Végül a vizet is hozzá öntöttem, és jól összedolgoztam, majd a kevert lisztet is apránként belekevertem a tejjel váltakozva. Az egészet jól összekevertem, míg egy kissé folyós masszát kaptam.
A szedret megmostam, lecsepegtettem, majd egy evőkanál liszttel összeforgattam.
Sütőpapírral kibéleltem egy 34 x 24 cm tepsit, és beleöntöttem a masszát, majd a tetejére rárakosgattam a szederszemeket.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 40 percig sütöttem.
Forrás: Tündi konyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése