Hozzávalók:
a tésztához: 25 dkg liszt, 1 púpozott evőkanál cukrozatlan sötét kakaópor, csipetnyi só, 1 evőkanál porcukor, 12 dkg hideg vaj felkockázva, 1 tojás.
a túrókrémhez: 50 dkg túró, 1 dl tejföl, 1 tojás, 10 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 30 dkg ribizli.
Elkészítése:
A tésztához a kakaóporral, a sóval, a porcukorral elkevert lisztet, és a vajat robotgéppel morzsásra kevertem. Hozzáadtam a tojást, és tovább kevertem. 20 percre hűtőbe raktam.
Addig elkészítettem a túrókrémet : a túrót a tejföllel és a tojással együtt botmixerrel simára kevertem, hozzáadtam a porcukrot és a citromhéjat.
Egy 20 x 30 cm-s tepsit kibéleltem sütőpapírral, és a morzsás tészta két harmad részét a tepsibe tettem, kézzel lelapogattam. Rásimítottam a túrókrémet, egyenletesen rászórtam a ribizlit, és a maradék tésztamorzsát.
180 fokra előmelegített sütőben 30- 35 perc alatt megsült. Porcukorral lehet díszíteni a tetejét.
Forrás: Meglepetés magazin
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése