Hozzávalók:
a tésztához: 25 dkg liszt, vagy / 15 dkg DW zéró6 liszt, 10 dkg DW sütőliszt,/ fél teáskanál szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja, 12 dkg kristálycukor, vagy / 2 dkg DW négyszeres édesítő/ 10 dkg vaj, 2 tojássárgája.
a töltelékhez: 20 dkg ribizlizselé, vagy meggylekvár.
a habhoz: 2 tojásfehérje, 15 dkg kristálycukor, vagy /3 dkg DW négyszeres édesítő/ 20 dkg darált dió.
Elkészítése:
A tésztához a lisztbe kevertem a szódabikarbónát, hozzáadtam a cukrot, a reszelt citrom héját.
A vajjal és a 2 tojássárgájával alaposan összegyúrtam.
Mikor a tészta összeállt, lisztezett felületen kinyújtottam és egy 20 x 30 cm-s sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem, kézzel még segítettem formára igazítani.
Előmelegített 180 fokos sütőbe toltam, és 15 perc alatt elősütöttem.
Amikor kész lett kivettem a sütőből, és megkentem ribizlizselével.
A habhoz a tojásfehérjéket elkezdtem felverni, majd hozzáadtam a cukrot, és kemény habbá vertem.
Óvatosan hozzáforgattam a darált diót, és a ribizlizselére simítottam.
Visszatettem a sütőbe és további 10 -12 percig sütöttem. / Mikor már kicsit elkezd barnulni kész/
Forrás: Blikk receptek : Fajcsák Sándorné Judit receptje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése