Hozzávalók:
a tésztához: 35 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg vaj, 1 tojás, 1 tojássárgája, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj.
a töltelékhez: 15 dkg szeder, 2 dl natúr görög joghurt, 2 evőkanál porcukor, 1 dl tejszín, 1 dk étkezési zselatin.
Elkészítése:
A tésztához a lisztet összekevertem a porcukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, és a vajjal összemorzsoltam. hozzáadtam a tojást, tojássárgáját, a reszelt citromhéjat, és cipóvá gyúrtam.
Fóliába csomagolva fél órára beraktam a hűtőbe, majd a tésztából kis gombócókat csipkedtem ki, és a kosárka formákba belenyomkodtam.
Előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt világosra sültek.
Miután kihűltek kiborítottam őket a formákból.
A töltelékhez a szedret villával összetörtem, és a cukrot hozzáadva elkevertem a joghurtban.
A tejszínt kemény habbá vertem, és a krémhez forgattam. A zselatint kis vízben feloldottam, és a mikróban fel melegítettem, majd a krémhez adtam, és egy órára beraktam a hűtőbe dermedni.
A megdermedt krémet a kosárkákba töltöttem, és még tetszés szerinti szederrel kidíszítettem a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése