Hozzávalók:
18 dkg omlós sütemény liszt, 7 dkg kristálycukor, 1 csipet só, 1 dl habtejszín / nekem nem kellett ennyi bele, ezért inkább ne öntsük bele az egészet, inkább kevesebbet adjunk hozzá először /
10 dkg hideg vaj, 1/2 kávéskanál vaníliaaroma, + a feléhez 1 dkg kakaópor.
Elkészítése:
A lisztet a sóval, cukorral, elkevertem, belekockáztam a hideg vajat.
Kissé összegyúrtam, majd elfeleztem a tésztát, a feléhez hozzágyúrtam a kakaóport, a másik feléhez az aromát adtam hozzá és szintén összegyúrtam.
Fóliába csomagoltam , és fél órára hűtőbe raktam őket.
A hűtés után vékonyra kinyújtottam először a világos tésztát, kiszaggattam, és karácsonyi mintájú sütipecséttel díszítettem, majd a kakaós tésztát is kinyújtottam, díszítettem.
Sütőpapírral fedett sütőlemezre helyeztem őket, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt kisült az első adag.
Forrás: Cookpad: Kalicz- Dóra Mónika receptje nyomán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése