Hozzávalók:
a tésztához: 6 tojás, 15 dkg porcukor, 20 dkg vaj, fél csomag sütőpor, 2, 5 dkg kakaópor, 6 dkg liszt, 14 dkg darált dió.
a diós töltelékhez: 20 dkg darált, vagy nagyon finomra aprított dió, 1 dl rum, 5 dkg porcukor.
a kakaós krémhez: 25 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 5 dkg kakaópor.
a díszítéshez: 6 dkg étcsokoládé, 1 teáskanál étolaj.
Elkészítése:
A tésztához kettéválasztottam a tojásokat, a sárgáját habosra kevertem a porcukor felével, és a puha vajjal.
A tojásfehérjét kemény habbá vertem a maradék cukorral, majd a vajas részhez adtam.
Óvatósan beleforgattam a sütőporral, kakaóporral, és a darált dióval elkevert lisztet is.
A masszát egy sütőpapírral bélelt 20 x 30 cm-s tepsibe töltöttem. 170 fokra előmelegített sütőben 18 - 20 perc alatt készre sütöttem.
A diós töltelék hozzávalóit alaposan összekevertem, majd a kihűlt piskóta lapra kentem.
A kakaós krém hozzávalóit habosra kevertem egy keverőtálban, majd a diós töltelékre rétegeztem.
Hűtőbe raktam dermedni 1 órára.
Mikróban a csokit összeolvasztottam az étolajjal, és a sütit egyenletesen bevontam vele.
Díszítésként én még villával csíkokat húztam bele, de apróra tört dióval is meg lehet szórni!
Forrás: Nők Lapja Konyha Desszert 2017/1 szám
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése