Hozzávalók:
az alaphoz: 25 dkg darált keksz, 3 dkg porcukor vagy 1 dkg Dia Wellness 4 szeres édesítő, 12 dkg vaj, 50 ml tej.
az első töltelékhez: 10 dkg túró, 400 g natúr görög joghurt, 3 evőkanál kristálycukor vagy 1 dkg Dia Wellness 4 szeres édesítő, 1 csomag zselatin fix.
a második töltelékhez: 1/ 2 kg erdei gyümölcs keverék / fagyasztott, vagy most nyáron málna, ribizli, meggy, szeder/ 6 evőkanál kristálycukor vagy 2, 5 dkg Dia Wellness 4 szeres édesítő, 1 csomag zselatinpor.
a tetejére : gyümölcsök.
Elkészítése:
A darált kekszet összegyúrtam a vajjal, édesítővel, tejjel.
Egy 24 cm-s tortaformát kibéleltem sütőpapírral, és bele nyomkodtam a kekszes alapot.
A hűtőbe raktam dermedni.
A gyümölcskeveréket beleöntöttem egy közepes lábosba az édesítőt belekevertem, majd forrásig felfőztem. A zselatint feloldottam 150 ml vizben, a mikróban kicsit melegítettem, majd a gyümölcskeverékbe kevertem. Hűvös helyre tettem hűlni, majd a hűtőbe raktam még szilárdulni.
A joghurtot, a túrót, az édesítőt, és a zselatinfixet összekevertem, hűtőbe raktam.
Mikor már a tőltelékek megdermedtek, elkezdtem összeállítani a tortát.
A kekszes alapra tettem pár evőkanál joghurtos krémet, rá pár kanál gyümölcskeverék, és igy folytattam a rétegezést, míg el nem fogyott mindkettő. Kicsi összekevertem a krémeket, elsimítottam a tetejét. 1 -2 órára hűtőbe raktam dermedni, utána szeleteltem.
az alaphoz: 25 dkg darált keksz, 3 dkg porcukor vagy 1 dkg Dia Wellness 4 szeres édesítő, 12 dkg vaj, 50 ml tej.
az első töltelékhez: 10 dkg túró, 400 g natúr görög joghurt, 3 evőkanál kristálycukor vagy 1 dkg Dia Wellness 4 szeres édesítő, 1 csomag zselatin fix.
a második töltelékhez: 1/ 2 kg erdei gyümölcs keverék / fagyasztott, vagy most nyáron málna, ribizli, meggy, szeder/ 6 evőkanál kristálycukor vagy 2, 5 dkg Dia Wellness 4 szeres édesítő, 1 csomag zselatinpor.
a tetejére : gyümölcsök.
Elkészítése:
A darált kekszet összegyúrtam a vajjal, édesítővel, tejjel.
Egy 24 cm-s tortaformát kibéleltem sütőpapírral, és bele nyomkodtam a kekszes alapot.
A hűtőbe raktam dermedni.
A gyümölcskeveréket beleöntöttem egy közepes lábosba az édesítőt belekevertem, majd forrásig felfőztem. A zselatint feloldottam 150 ml vizben, a mikróban kicsit melegítettem, majd a gyümölcskeverékbe kevertem. Hűvös helyre tettem hűlni, majd a hűtőbe raktam még szilárdulni.
A joghurtot, a túrót, az édesítőt, és a zselatinfixet összekevertem, hűtőbe raktam.
Mikor már a tőltelékek megdermedtek, elkezdtem összeállítani a tortát.
A kekszes alapra tettem pár evőkanál joghurtos krémet, rá pár kanál gyümölcskeverék, és igy folytattam a rétegezést, míg el nem fogyott mindkettő. Kicsi összekevertem a krémeket, elsimítottam a tetejét. 1 -2 órára hűtőbe raktam dermedni, utána szeleteltem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése