2019. június 17., hétfő

Epres túrós pite

Hozzávalók:

a tésztához : 20 dkg omlós liszt, 5 dkg kristálycukor,  1 csomag vaníliáscukor, 2 evőkanál tejföl,
 1 tojássárgája,  10 dkg vaj, 1 teáskanál sütőpor, csipet só.

a töltelékhez: 50 dkg túró, 3 dkg Dia Wellness 4 szeres édesítő vagy 12 dkg kristálycukor, 1 db tojássárgája, 2 db tojásfehérje, 1 dl tejföl, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 dkg étkezési keményítő, 1 csomag vaníliáscukor, 30- 40 dkg eper.

Elkészítése:

  Egy tálba szitáltam a lisztet, hozzáadtam a sót, a  sütőport, a cukrot, és a darabolt vajjal elkezdtem összemorzsolni, mikor már morzsalékos hozzádolgoztam a vaníliát, tojássárgáját,  tejfölt, és gyors mozdulatokkal összegyúrtam.
Fóliába csomagoltam, és 30 percre hűtőbe raktam. Ezt követően lisztezett felületen kinyújtottam.
 Egy 28 cm átmérőjű kivehető aljú piteformát kivajaztam, liszteztem, és belehelyeztem a kinyújtott tésztát. Villával megszúrkáltam több helyen, és 180 fokon 10 percig sütöttem. / Nekem kicsit ebbe a formába sok lett a tészta, ezért még 2 kis formába is raktam tésztát, tölteléket, epret./

A túrót áttörtem villával, hozzáadtam a tejfölt, a tojásárgáját, az édesítőt, a vaníliáscukrot, a vaníliás pudingot, a keményítőt, és végül beleforgattam a keményre felvert 2 tojásfehérjét.
A pite tetejére kentem, és megraktam a tisztított, darabolt eperrel.
Visszaraktam a sütőbe, és még 15- 20 percet sütöttem.

Forrás: Femina.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése