Hozzávalók:
a tésztához: 1 dl víz, 10 dkg finomliszt, 10 dkg vaj, 3 db tojás, csipet só, 1 mokkáskanál kristálycukor.
a krémhez: 4 dl tej, 4 dkg vaníliás pudingpor, 2 db tojás, 4 evőkanál kristálycukor.
Elkészítése:
A krémhez a tejet a pudingporral a két kanál cukorral, és a két tojássárgájával sűrűre főztem.
A tojásfehérjéket 1 kanál cukorral keményre felvertem, majd a picit kihűlt pudinghoz kevertem, és a tészta elkészültéig a hűtőbe raktam. / Aki több krémmel szeretné tölteni az duplázza meg a krém hozzávalóit/
Egy kisebb lábosba tettem a vizet a sót, a cukrot és a vajat, forrásig melegítettem, vagyis addig míg a vaj is elolvadt benne.
Fokozatosan hozzákevertem a lisztet, és addig kevertem míg a tészta el nem vált a lábos falától.
Levettem a tűzről, picit vártam amíg kihűlt, majd fokozatosan belekevertem a tojásokat.
A mikor már szép fényes akkor kész van.
Habzsákba töltöttem, majd kisgombocókat nyomtam egy sütőpapírral fedett sütőlemezre.
/ Persze lehet nagyobbakat is készíteni, de én jobban szeretem a kisebbeket.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem, majd még 15 percet sültek 150 fokon.
A sütőben hagytam még őket kb. fél órára. / Sütés közben nem szabad kinyítni a sütőajtót, mert a fánkok különben összeesnek.
Mikor kihűltek, a fánkokat félbe vágtam és a krémmel megtöltöttem őket.
Tejszint is tehetünk rá ahhoz 2 dl tejszínt kemény habbá kell verni 1 habfixálóval, és a krémmel megtöltött fánkokra kell adagolni.
Forrás: Cookpad.
a tésztához: 1 dl víz, 10 dkg finomliszt, 10 dkg vaj, 3 db tojás, csipet só, 1 mokkáskanál kristálycukor.
a krémhez: 4 dl tej, 4 dkg vaníliás pudingpor, 2 db tojás, 4 evőkanál kristálycukor.
Elkészítése:
A krémhez a tejet a pudingporral a két kanál cukorral, és a két tojássárgájával sűrűre főztem.
A tojásfehérjéket 1 kanál cukorral keményre felvertem, majd a picit kihűlt pudinghoz kevertem, és a tészta elkészültéig a hűtőbe raktam. / Aki több krémmel szeretné tölteni az duplázza meg a krém hozzávalóit/
Egy kisebb lábosba tettem a vizet a sót, a cukrot és a vajat, forrásig melegítettem, vagyis addig míg a vaj is elolvadt benne.
Fokozatosan hozzákevertem a lisztet, és addig kevertem míg a tészta el nem vált a lábos falától.
Levettem a tűzről, picit vártam amíg kihűlt, majd fokozatosan belekevertem a tojásokat.
A mikor már szép fényes akkor kész van.
Habzsákba töltöttem, majd kisgombocókat nyomtam egy sütőpapírral fedett sütőlemezre.
/ Persze lehet nagyobbakat is készíteni, de én jobban szeretem a kisebbeket.
180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöttem, majd még 15 percet sültek 150 fokon.
A sütőben hagytam még őket kb. fél órára. / Sütés közben nem szabad kinyítni a sütőajtót, mert a fánkok különben összeesnek.
Mikor kihűltek, a fánkokat félbe vágtam és a krémmel megtöltöttem őket.
Tejszint is tehetünk rá ahhoz 2 dl tejszínt kemény habbá kell verni 1 habfixálóval, és a krémmel megtöltött fánkokra kell adagolni.
Forrás: Cookpad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése