Hozzávalók:
20 dkg liszt, 12 dkg darált dió, 12 dkg kristálycukor, 12 dkg hideg vaj, 1 tojás, 2 evőkanál darált mák.
a töltéshez: ribizlilekvár vagy meggylekvár.
Étcsokoládé a csíkozáshoz.
Elkészítése:
A lisztet a dióval, a cukorral, a feldarabolt vajjal, a tojással, és a darált mákkal összedolgoztam.
Sima tésztává gyúrtam, és betettem a hűtőbe 30 percre.
Lisztezett felületen 4 mm vastagra kinyújtottam a tésztát, a feléből sima korongokat szúrtam ki, a másik feléből, pedig különböző közép mintájú korongokat.
Sütőpapírral fedett sütőlemezen, 175 fokra előmelegített sütőben sütöttem ki.
Lekvárral összeragasztottam őket, majd olvasztott étcsokoládéval díszítettem a tetejüket.
Forrás: Tina karácsony 2015
20 dkg liszt, 12 dkg darált dió, 12 dkg kristálycukor, 12 dkg hideg vaj, 1 tojás, 2 evőkanál darált mák.
a töltéshez: ribizlilekvár vagy meggylekvár.
Étcsokoládé a csíkozáshoz.
Elkészítése:
A lisztet a dióval, a cukorral, a feldarabolt vajjal, a tojással, és a darált mákkal összedolgoztam.
Sima tésztává gyúrtam, és betettem a hűtőbe 30 percre.
Lisztezett felületen 4 mm vastagra kinyújtottam a tésztát, a feléből sima korongokat szúrtam ki, a másik feléből, pedig különböző közép mintájú korongokat.
Sütőpapírral fedett sütőlemezen, 175 fokra előmelegített sütőben sütöttem ki.
Lekvárral összeragasztottam őket, majd olvasztott étcsokoládéval díszítettem a tetejüket.
Forrás: Tina karácsony 2015
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése