Hozzávalók:
18 dkg liszt, 60 ml étolaj, 12, 5 dkg tejföl, fél citrom leve, 2 tojás, csipet só, 1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor.
a tetejére : 50 dkg szilva, 2 evőkanál porcukor, pici fahéj, 8 dkg darált mák, 3 evőkanál vaj.
Elkészítése:
A két tojást kikevertem a porcukorral, és a vaníliáscukorral.
Belekevertem az olajat, citromlevet, tejfölt, a sóval, sütőporral elkevert lisztet.
Egy sütőpapírral kibélelt 26 cm-s tortaformába öntöttem a masszát.
Ráfektettem a felezett szilvákat / a héjával lefelé/ megszórtam a darált mákos cukorral amibe belekevertem a fahéjat, majd 3 kanál olvasztott vajat csorgattam a tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben 40 - 45 perc alatt kisült.
Porcukorral díszítettem a tetejét.
Forrás: Cookpad.
18 dkg liszt, 60 ml étolaj, 12, 5 dkg tejföl, fél citrom leve, 2 tojás, csipet só, 1 csomag sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor.
a tetejére : 50 dkg szilva, 2 evőkanál porcukor, pici fahéj, 8 dkg darált mák, 3 evőkanál vaj.
Elkészítése:
A két tojást kikevertem a porcukorral, és a vaníliáscukorral.
Belekevertem az olajat, citromlevet, tejfölt, a sóval, sütőporral elkevert lisztet.
Egy sütőpapírral kibélelt 26 cm-s tortaformába öntöttem a masszát.
Ráfektettem a felezett szilvákat / a héjával lefelé/ megszórtam a darált mákos cukorral amibe belekevertem a fahéjat, majd 3 kanál olvasztott vajat csorgattam a tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben 40 - 45 perc alatt kisült.
Porcukorral díszítettem a tetejét.
Forrás: Cookpad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése