Hozzávalók:
a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált mandula, fél csomag sütőpor, 20 dkg vaj,
1 tojássárgája.
a töltelékhez: 50 dkg magozott meggy, / most fagyasztott, és kiolvasztott meggyet használtam./
6 dkg darált mandula, csipet őrölt fahéj, 4 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor,
5 dkg szeletelt mandula.
Elkészítése:
A lisztet, a porcukrot, a mandulát, és a sütőport egy mély tálban összekevertem, a hideg vajjal elmorzsoltam, majd hozzáadtam a tojássárgáját.Gyors mozdulatokkal tésztává gyúrtam, majd elfeleztem.
A tészta egyik felét lisztezett felületen kinyújtottam, és egy vajjal kikent liszttel megszórt 26 cm-s pitefomába igazítottam úgy hogy a széleire is jutott.
A másik felét folpackba csomagoltam, és a hűtőbe tettem.
A töltelék hozzávalóit összekevertem, / a meggyet lecsöpögtettem /szétterítettem a linzeralapon.
A maradék tésztát lereszeltem egy nagylyukú reszelőn, rászórtam a pite tetejére a szeletelt mandulával együtt.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsült.
Forrás: Nők Lapja Koonyha Desszert különszáma.
a tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg darált mandula, fél csomag sütőpor, 20 dkg vaj,
1 tojássárgája.
a töltelékhez: 50 dkg magozott meggy, / most fagyasztott, és kiolvasztott meggyet használtam./
6 dkg darált mandula, csipet őrölt fahéj, 4 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor,
5 dkg szeletelt mandula.
Elkészítése:
A lisztet, a porcukrot, a mandulát, és a sütőport egy mély tálban összekevertem, a hideg vajjal elmorzsoltam, majd hozzáadtam a tojássárgáját.Gyors mozdulatokkal tésztává gyúrtam, majd elfeleztem.
A tészta egyik felét lisztezett felületen kinyújtottam, és egy vajjal kikent liszttel megszórt 26 cm-s pitefomába igazítottam úgy hogy a széleire is jutott.
A másik felét folpackba csomagoltam, és a hűtőbe tettem.
A töltelék hozzávalóit összekevertem, / a meggyet lecsöpögtettem /szétterítettem a linzeralapon.
A maradék tésztát lereszeltem egy nagylyukú reszelőn, rászórtam a pite tetejére a szeletelt mandulával együtt.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsült.
Forrás: Nők Lapja Koonyha Desszert különszáma.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése