Hozzávalók:
a tésztához: 45 dkg omlós tészta süteményliszt, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 teáskanál sütőpor, 2 csipet só, 1 teáskanál rumaroma, és 1- 2 evőkanálnyi tejföl.
a töltelékhez: 1 kg reszelt alma, / de szerintem 1, 5 - 2 kg is ráfér ki mennyire vastag almatölteléket szeretne./ 1 teáskanál fahéj, 2 evőkanál nádcukor, vagy kristálycukor.
a tésztára: 1-2 evőkanál baracklekvár, 3 - 4 evőkanál darált keksz.
a tetejére: 1 tojássárgája.
Elkészítése:
Az almát előkészítettem, vagyis nagy lyukú reszelőn lereszeltem, hozzáadtam a fahéjat, cukrot, és hagytam állni, aki szereti tehet hozzá mazsolát is.
A tészta hozzávalóit összegyúrtam annyi tejföllel hogy jól összeálljon a tészta. Lisztezett felületen még átdolgoztam, gombóccá gyúrtam, majd két felé vettem egy kisebb, és egy nagyobb részre.
A nagyobb gombócot kinyújtottam, és egy sütőpapírral fedett sütőlemezre raktam, az alját villával megszurkáltam, és kb. 10 percre az előmelegített sütőbe raktam vagyis elősütöttem.
Kivettem a sütőből, baracklekvárral megkentem, darált kekszet szórtam a tetejére.
A levétől kicsavart almát ráterítettem, majd újra megszórtam darált keksszel.
Ezután a kisebb tésztagombócot kinyújtottam, és befedtem vele az almatölteléket.
Megkentem a tészta tetejét a felvert tojássárgájával, és még villával is megszurkáltam, hogy a gőz távozni tudjon, és ne repedjen meg a tészta teteje.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 30- 35 perc alatt készre sült.
Porcukorral lehet díszíteni a tetejét.
Forrás: Cookpad
a tésztához: 45 dkg omlós tészta süteményliszt, 25 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 teáskanál sütőpor, 2 csipet só, 1 teáskanál rumaroma, és 1- 2 evőkanálnyi tejföl.
a töltelékhez: 1 kg reszelt alma, / de szerintem 1, 5 - 2 kg is ráfér ki mennyire vastag almatölteléket szeretne./ 1 teáskanál fahéj, 2 evőkanál nádcukor, vagy kristálycukor.
a tésztára: 1-2 evőkanál baracklekvár, 3 - 4 evőkanál darált keksz.
a tetejére: 1 tojássárgája.
Elkészítése:
Az almát előkészítettem, vagyis nagy lyukú reszelőn lereszeltem, hozzáadtam a fahéjat, cukrot, és hagytam állni, aki szereti tehet hozzá mazsolát is.
A tészta hozzávalóit összegyúrtam annyi tejföllel hogy jól összeálljon a tészta. Lisztezett felületen még átdolgoztam, gombóccá gyúrtam, majd két felé vettem egy kisebb, és egy nagyobb részre.
A nagyobb gombócot kinyújtottam, és egy sütőpapírral fedett sütőlemezre raktam, az alját villával megszurkáltam, és kb. 10 percre az előmelegített sütőbe raktam vagyis elősütöttem.
Kivettem a sütőből, baracklekvárral megkentem, darált kekszet szórtam a tetejére.
A levétől kicsavart almát ráterítettem, majd újra megszórtam darált keksszel.
Ezután a kisebb tésztagombócot kinyújtottam, és befedtem vele az almatölteléket.
Megkentem a tészta tetejét a felvert tojássárgájával, és még villával is megszurkáltam, hogy a gőz távozni tudjon, és ne repedjen meg a tészta teteje.
Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 30- 35 perc alatt készre sült.
Porcukorral lehet díszíteni a tetejét.
Forrás: Cookpad
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése