Hozzávalók:
20 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 5 dkg porcukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 kávés kanál szódabikarbóna, 2 db közepes tojás, 10 dkg vaj, 10 dkg magozott aszalt szilva, 5 dkg étcsokoládé, / én most 5 dkg milka oreós csokit használtam./
Elkészítése:
A lisztet keverőtálba öntöttem, hozzáadtam a kakaót, a porcukrot, a fahéjat, a szódabikarbónát.
Összekevertem, majd beletettem a tojásokat, és a lágy vajat. Kézzel összegyúrtam.
A csokoládét, és az aszalt szilvát apróra vágtam, és beledolgoztam a tésztába.
A tésztát 24 részre osztottam, gömböket formáztam belőle, majd a tenyeremmel koronggá lapítottam őket. Kb 12 perc alatt készre sültek az előmelegített sütőben.
Forrás: Meglepetés magazin
20 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 5 dkg porcukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 kávés kanál szódabikarbóna, 2 db közepes tojás, 10 dkg vaj, 10 dkg magozott aszalt szilva, 5 dkg étcsokoládé, / én most 5 dkg milka oreós csokit használtam./
Elkészítése:
A lisztet keverőtálba öntöttem, hozzáadtam a kakaót, a porcukrot, a fahéjat, a szódabikarbónát.
Összekevertem, majd beletettem a tojásokat, és a lágy vajat. Kézzel összegyúrtam.
A csokoládét, és az aszalt szilvát apróra vágtam, és beledolgoztam a tésztába.
A tésztát 24 részre osztottam, gömböket formáztam belőle, majd a tenyeremmel koronggá lapítottam őket. Kb 12 perc alatt készre sültek az előmelegített sütőben.
Forrás: Meglepetés magazin
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése