2016. január 3., vasárnap

Rumos - diós pöfetegek

Hozzávalók:

   10 dkg étcsokoládé, 2 dkg vaj, 1 tojás, 3 dkg kristálycukor, 1 evőkanál rum, 3 teáskanál rumaroma, 6 dkg dió - megpirítva, darálva, 3, 5 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, csipet só.
 Kristálycukor +  porcukor a hempergetéshez.

Elkészítése:

  A vajat, és a csokoládét a mikróban összeolvasztottam.
  A cukrot, rumot, rumaromát, és a tojást habosra kevertem.
  A darált diót, a lisztet, és a sütőport összekevertem, végül a csokis masszát, a tojásos keveréket összevegyítettem, kevertem.
 Fóliába csomagoltam, és két órára a hűtőbe raktam pihenni.

Ezután egy teáskanál segítségével dióméretű gömböket szakítottam ki a masszából, és vizes kézzel szabályos gömbbé formáztam őket.
Először kristálycukorba, majd porcukorba forgattam őket, és sütőpappírral fedett sütőlemezre rakosgattam a kissé lapított gömböket.
 180 fokra előmelegített sütőben 10 - 12 percig sütöttem a végén márványossá váló pöfetegeket.
 Túl sütni nem szabad, belül puhának kell maradnia!

Forrás: Alapkonyha.

A fényképeken a saját készítésű díszeim is láthatók.


 



  

2 megjegyzés:

  1. De jól hangzik! Nekem idáig a citromos-kókuszos pöfeteg jött be, a csokis nem sikerült. BUÉK!

    VálaszTörlés
  2. BUÉK neked is.A csokisat most sütöttem először, és mindenkinek nagyon izlett. A citromosat is majd megsütöm.

    VálaszTörlés