A férjem 50. - k születésnapjára készült ez a finom torta.
Hozzávalók:
a piskóta karikához: 6 tojás, 18 dkg kristálycukor, 15 dkg finomliszt, 3 dkg apró szemű zabpehely, 3 dkg pörkölt darált kesudió.
a krémhez: 10 dkg kristálycukor, 1, 5 dl meleg tej, 4 tojássárgája, 15 dkg méz, 2, 5 hideg tej, 4, 5 dkg finomliszt, 35 dkg ráma vajas íz, 10 dkg porcukor.
a díszítéshez: 5 dkg kesudió, még esetleg kakaópor.
Elkészítése:
Először a 6 tojást szétválasztottam, a fehérjéket jó keményre felvertem.
A tojássárgákat a cukorral kikevertem, hozzáadtam a zabpelyhet, lisztet, a kesudiót, végül a tojáshabbal lazítottam fel.
Sütőpapírral kibéleltem egy 26 cm -s tortaformát, és beleöntöttem a masszát.
180 fokon kb 15 percig sütöttem, utána 160 fokon további 15- 20 percig.
A krémhez a kristálycukrot egy lábosban szép barnára karamelizáltam, majd a meleg tejet folyamatos keveréssel hozzáadtam, és addig kevergettem , míg csomómentes szirupot nem kaptam.
A tojássárgáját, a mézet a hideg tejet, és a lisztet sima péppé kevertem, majd besűrítettem vele a karamellt. Hagytam hűvös helyen kihűlni.
A puha vajas ízt a porcukorral kihabosítottam, majd a kihűlt karamellkrémet kézi mixerrel belekevertem.
A kihűlt piskóta tortakarikát három felé vágtam, egyet tortatálra raktam, és megkentem krémmel, a következő lapot rátettem, erre újra krém került, és végül a tetejére rakott lapra is krémet kentem.
A torta oldalát is megkentem krémmel, a tetejét kicsit kidíszítettem , kesudióval kiraktam a tetejét, és még őrölt kesudióval is megszórtam.
Ötlet: Rama receptes füzet.
Hozzávalók:
a piskóta karikához: 6 tojás, 18 dkg kristálycukor, 15 dkg finomliszt, 3 dkg apró szemű zabpehely, 3 dkg pörkölt darált kesudió.
a krémhez: 10 dkg kristálycukor, 1, 5 dl meleg tej, 4 tojássárgája, 15 dkg méz, 2, 5 hideg tej, 4, 5 dkg finomliszt, 35 dkg ráma vajas íz, 10 dkg porcukor.
a díszítéshez: 5 dkg kesudió, még esetleg kakaópor.
Elkészítése:
Először a 6 tojást szétválasztottam, a fehérjéket jó keményre felvertem.
A tojássárgákat a cukorral kikevertem, hozzáadtam a zabpelyhet, lisztet, a kesudiót, végül a tojáshabbal lazítottam fel.
Sütőpapírral kibéleltem egy 26 cm -s tortaformát, és beleöntöttem a masszát.
180 fokon kb 15 percig sütöttem, utána 160 fokon további 15- 20 percig.
A krémhez a kristálycukrot egy lábosban szép barnára karamelizáltam, majd a meleg tejet folyamatos keveréssel hozzáadtam, és addig kevergettem , míg csomómentes szirupot nem kaptam.
A tojássárgáját, a mézet a hideg tejet, és a lisztet sima péppé kevertem, majd besűrítettem vele a karamellt. Hagytam hűvös helyen kihűlni.
A puha vajas ízt a porcukorral kihabosítottam, majd a kihűlt karamellkrémet kézi mixerrel belekevertem.
A kihűlt piskóta tortakarikát három felé vágtam, egyet tortatálra raktam, és megkentem krémmel, a következő lapot rátettem, erre újra krém került, és végül a tetejére rakott lapra is krémet kentem.
A torta oldalát is megkentem krémmel, a tetejét kicsit kidíszítettem , kesudióval kiraktam a tetejét, és még őrölt kesudióval is megszórtam.
Ötlet: Rama receptes füzet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése