Hozzávalók:
a tésztához: 15 dkg grahamliszt, 15 dkg finomliszt, 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő, 1 lapos teáskanál só, 1 kávéskanál pirospaprika, kevés őrölt bors, 5 dkg vaj, 15 dkg reszelt sajt, 175 ml víz.
a kenéshez: kevés víz.
a tetejére: reszelt sajt, szezámmag, mák, lenmag.
Elkészítése:
A kétfajta lisztet egy tálban az expressz élesztővel összekevertem, hozzáadtam a többi hozzávalót, és pár perc alatt sima tésztává gyúrtam össze.
A tésztát elfeleztem, és enyhén lisztezett felületen az egyiket vékonyra kinyújtottam.
Sütőpapírral borított tepsire helyeztem a lapot, villával több helyen megszurkáltam, vízzel megkentem. Egy éles késsel a tésztalapot egyenlő nagyságú négyzetekre vágtam. / Legalábbis próbáltam. / Reszelt sajttal, szezámmaggal, mákkal megszórtam. A másik tésztalappal ugyanezt megismételtem.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 15 perc alatt megsütöttem.
a tésztához: 15 dkg grahamliszt, 15 dkg finomliszt, 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő, 1 lapos teáskanál só, 1 kávéskanál pirospaprika, kevés őrölt bors, 5 dkg vaj, 15 dkg reszelt sajt, 175 ml víz.
a kenéshez: kevés víz.
a tetejére: reszelt sajt, szezámmag, mák, lenmag.
Elkészítése:
A kétfajta lisztet egy tálban az expressz élesztővel összekevertem, hozzáadtam a többi hozzávalót, és pár perc alatt sima tésztává gyúrtam össze.
A tésztát elfeleztem, és enyhén lisztezett felületen az egyiket vékonyra kinyújtottam.
Sütőpapírral borított tepsire helyeztem a lapot, villával több helyen megszurkáltam, vízzel megkentem. Egy éles késsel a tésztalapot egyenlő nagyságú négyzetekre vágtam. / Legalábbis próbáltam. / Reszelt sajttal, szezámmaggal, mákkal megszórtam. A másik tésztalappal ugyanezt megismételtem.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 15 perc alatt megsütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése