2014. december 16., kedd

Karamell szelet

Hozzávalók:

   a tésztához: 40 dkg finomliszt, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj, 1 nagy tojás, 1 dl tej, 1 csomag sütőpor.

   a krémhez:  1 tasak tejszínízű vagy vaníliás pudingpor, 3 dl tej, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 5 dkg kristálycukor.

Elkészítése:

   A tésztához a cukrot  egy kis lábosba öntöttem, felolvasztottam,  hozzáadtam a tejet, és a vajat.
    Melegítettem  amíg újra fel nem olvadt a karamell. A lisztet elkevertem a sütőporral , hozzáadtam a karamellás tejet, a tojást, és összegyúrtam a tésztát.
Egy sütőlemezre sütőpapírt raktam, a sütőt előmelegítettem.
 A tésztát 4 részre osztottam, és egyenként kinyújtottam kb. 20 x 30 cm-s méretűre, és egymás után kisütöttem a lapokat.

 A pudingot készre főztem a 3 dl tejben. A vajat kikevertem a porcukorral, és a kihűlt pudinggal jól elkevertem.
  Az 5 dkg kristálycukorból karamellt készítettem, hozzáadtam az 5 dkg vajat, és addig melegítettem amíg újra felolvadt. Még melegen, óvatosan az egyik kihűlt lapra kentem a karamellt.
  Az alsó tésztalapra került a pudingos krém fele, rá a karamelles lap, újabb lap, rá a maradék pudingos krém, végül az utolsó lappal beborítottam. Kis porcukorral lehet díszíteni.
 3-4 óra után lehet szeletelni, de másnapra puhul meg igazán.

 Ötlet: Meglepetés magazin.

 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése