Hozzávalók:
5 db tojás, 20 dkg finomliszt, 1 teáskanál sütőpor, 12 dkg porcukor, 1 teáskanál vanília aroma, 1 fél kiskanál őrölt fahéj, 15 dkg olvasztott vaj 20 dkg gesztenyepüré, 15 - 20 dkg meggy.
Elkészítése:
Az 5 tojást szétválasztottam, a fehérjét felvertem 6 dkg porcukorral.
A tojássárgáját kihabosítottam a maradék 6 dkg porcukorral, majd belekevertem az olvasztott vajat, vaníliaaromát. A fagyasztott gesztenyepürét, felengedtem, és lereszeltem, mixerrel hozzákevertem a masszához. Utána a sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet kevertem bele, majd végül a felvert tojáshabot is hozzáadtam.
Sütőpapírral kibéleltem egy 20 x 30 cm-s tepsit, és beleöntöttem a masszát.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 30 percig sütöttem.
5 db tojás, 20 dkg finomliszt, 1 teáskanál sütőpor, 12 dkg porcukor, 1 teáskanál vanília aroma, 1 fél kiskanál őrölt fahéj, 15 dkg olvasztott vaj 20 dkg gesztenyepüré, 15 - 20 dkg meggy.
Elkészítése:
Az 5 tojást szétválasztottam, a fehérjét felvertem 6 dkg porcukorral.
A tojássárgáját kihabosítottam a maradék 6 dkg porcukorral, majd belekevertem az olvasztott vajat, vaníliaaromát. A fagyasztott gesztenyepürét, felengedtem, és lereszeltem, mixerrel hozzákevertem a masszához. Utána a sütőporral, fahéjjal elkevert lisztet kevertem bele, majd végül a felvert tojáshabot is hozzáadtam.
Sütőpapírral kibéleltem egy 20 x 30 cm-s tepsit, és beleöntöttem a masszát.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon, 30 percig sütöttem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése