Hozzávalók:
5 tojás, 12 dkg finomliszt, 12 dkg kristálycukor, 1 evőkanál kakaópor, 1 vaniliás cukor, fél csomag sütőpor.
a nutellás krémhez: 1 csomag vaniliás puding, 3 evőkanál kristálycukor, 3 dl tej, 4 evőkanál nutella, 8 dkg vaj.
Elkészítése:
Piskóta tésztát készítettem , majd az egyik felébe kevertem a kakaóport.
Sütőpapírral bélelt 30 x 32 cm-es tepsibe egy csik sárga piskóta tésztát , egy csik kakaós piskóta tésztát rétegeztem felváltva. Kb. 180 fokon 10 percig sütöttem.
Még melegen a sütőpapírral együtt feltekertem.
A pudingporból a tejjel, cukorral sűrű pudingot főztem, mikor kihűlt a vajjal, nutellával jól összekevertem.
A kihűlt piskótatekercsről levettem a sütőpapírt, a krémmel megkentem, majd feltekertem.
Forrás: http://www.sherpakonyhaja.blogger.hu
5 tojás, 12 dkg finomliszt, 12 dkg kristálycukor, 1 evőkanál kakaópor, 1 vaniliás cukor, fél csomag sütőpor.
a nutellás krémhez: 1 csomag vaniliás puding, 3 evőkanál kristálycukor, 3 dl tej, 4 evőkanál nutella, 8 dkg vaj.
Elkészítése:
Piskóta tésztát készítettem , majd az egyik felébe kevertem a kakaóport.
Sütőpapírral bélelt 30 x 32 cm-es tepsibe egy csik sárga piskóta tésztát , egy csik kakaós piskóta tésztát rétegeztem felváltva. Kb. 180 fokon 10 percig sütöttem.
Még melegen a sütőpapírral együtt feltekertem.
A pudingporból a tejjel, cukorral sűrű pudingot főztem, mikor kihűlt a vajjal, nutellával jól összekevertem.
A kihűlt piskótatekercsről levettem a sütőpapírt, a krémmel megkentem, majd feltekertem.
Forrás: http://www.sherpakonyhaja.blogger.hu
Mindig előrukkolsz valami újjal, helyesek a csíkok, na meg a kibuggyanó krém... :-P
VálaszTörlésFinom lett a krém, csak kicsit sok lett.
VálaszTörlés