Hozzávalók:
25 dkg finomliszt, 25 dkg főtt krumpli, 15 dkg sertészsír, / vagy 25 dkg vaj / 25 dkg túró, 1 teáskanál só, 1 tojás a lekenéshez.
Elkészítése:
A krumlit puhára főztem, kihütöttem.
Egy tálba tettem a lisztet, sót, majd a zsírral összemorzsoltam.
Beletettem a túrót, és az összetört krumplit.
Jól összegyúrtam, és legalább egy órára hütőbe raktam.
Lisztezett felületen 1-1.5 cm vastagra nyújtottam, majd 3 különböző méretű pogácsaszaggatóval
kiszaggattam a tésztát.
A nagyobb méretű lett az alap, rá a kisebb méretű kör orrnak. Szivószállal két orrlyukat is mintáztam bele.
A középső méretü kört szaggatóval négy felé vágtam, igy a füleket is ráhelyeztem az alap körre.
Végül két -két feketeborsot nyomkodtam bele szemnek.
A felvert tojással lekentem, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 20- 25 perc alatt kisültek.
Forrás: gizi-recptjei.blogspot.hu
25 dkg finomliszt, 25 dkg főtt krumpli, 15 dkg sertészsír, / vagy 25 dkg vaj / 25 dkg túró, 1 teáskanál só, 1 tojás a lekenéshez.
Elkészítése:
A krumlit puhára főztem, kihütöttem.
Egy tálba tettem a lisztet, sót, majd a zsírral összemorzsoltam.
Beletettem a túrót, és az összetört krumplit.
Jól összegyúrtam, és legalább egy órára hütőbe raktam.
Lisztezett felületen 1-1.5 cm vastagra nyújtottam, majd 3 különböző méretű pogácsaszaggatóval
kiszaggattam a tésztát.
A nagyobb méretű lett az alap, rá a kisebb méretű kör orrnak. Szivószállal két orrlyukat is mintáztam bele.
A középső méretü kört szaggatóval négy felé vágtam, igy a füleket is ráhelyeztem az alap körre.
Végül két -két feketeborsot nyomkodtam bele szemnek.
A felvert tojással lekentem, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 20- 25 perc alatt kisültek.
Forrás: gizi-recptjei.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése