Hozzávalók:
12 dkg finomliszt, csipetnyi só, 12 dkg vaj, 12 dkg reszelt trappista sajt.
A lekenéshez: 1 felvert tojás, szezámmag, lenmag, mák.
Elkészítése:
Egy tálban a lisztet, a sóval elkevertem, a vajjal, és a reszelt sajttal összegyúrtam.
Letakarva a hütőbe raktam 15 percre.
A tésztát lisztezett felületen deszkán kinyújtottam, csíkokra vágtam , és kb. fél cm vastag rudakká sodortam.
Sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgattam a rudacskákat.
A felvert tojással lekentem őket, majd a magokkal is megszórtam a rudakat.
Előmelegített sütőben , kb. 160 fokon szép aranysárgára sültek.
Nekem két tepsivel sült ki.
Forrás: Tina karácsony 2004
12 dkg finomliszt, csipetnyi só, 12 dkg vaj, 12 dkg reszelt trappista sajt.
A lekenéshez: 1 felvert tojás, szezámmag, lenmag, mák.
Elkészítése:
Egy tálban a lisztet, a sóval elkevertem, a vajjal, és a reszelt sajttal összegyúrtam.
Letakarva a hütőbe raktam 15 percre.
A tésztát lisztezett felületen deszkán kinyújtottam, csíkokra vágtam , és kb. fél cm vastag rudakká sodortam.
Sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgattam a rudacskákat.
A felvert tojással lekentem őket, majd a magokkal is megszórtam a rudakat.
Előmelegített sütőben , kb. 160 fokon szép aranysárgára sültek.
Nekem két tepsivel sült ki.
Forrás: Tina karácsony 2004
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése