2014. január 5., vasárnap

Magos sajtos rúd

Hozzávalók:

   12 dkg finomliszt, csipetnyi só, 12 dkg vaj, 12 dkg reszelt trappista sajt.
   A lekenéshez: 1 felvert tojás, szezámmag, lenmag, mák.

Elkészítése:

  Egy tálban a lisztet, a sóval elkevertem, a vajjal, és a reszelt sajttal összegyúrtam.
  Letakarva a hütőbe raktam 15 percre.
  A tésztát lisztezett felületen deszkán kinyújtottam, csíkokra vágtam , és kb. fél cm vastag rudakká sodortam.
 Sütőpapírral kibélelt tepsire rakosgattam a rudacskákat.
 A felvert tojással lekentem őket, majd a magokkal is megszórtam a rudakat.
 Előmelegített sütőben , kb. 160 fokon szép aranysárgára sültek.
    Nekem két tepsivel sült ki.

Forrás: Tina karácsony 2004



       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése