2013. július 19., péntek

Vega pite

Hozzávalók:

a tésztához:  22 dkg liszt, 12 dkg vaj, 1 tojássárgája, 1 kávéskanál só, fél dl hideg víz.

 Töltelék: 1 kisebb padlizsán, 1 közepes cukkininek a fele, 2 paradicsom, 1 dl tejszín, 1 tojás, 10 dkg mozzarella golyó, 5 dkg reszelt  trappista sajt,  só, örölt bors.

 A tésztához valókat összegyúrtam, és a hütőben pihentettem fél órát.
   Egy tálba öntöttem a tejszínt, a reszelt sajtot, beleütöttem a tojást, megszórtam sóval, örölt borssal.
 A padlizsánt, cukkinit, paradicsomot vékonyra szeleteltem.

 A tésztát kivettem a hütőből, és egy jénai edény 27 cm-es tetejébe nyomkodtam, teljesen felfelé a széléig. Beraktam a sütőbe, közepes hőmérsékleten elősütöttem 15 percig. Kivettem, beleöntöttem a tejszínes keveréket, majd  a szeletelt zöldségeket váltakozva beleraktam. Végül a mozzarella golyókat szeletelve közéjük rakosgattam, és egy evőkanál olívaolajjal meglocsoltam. Kb. még 45 percig sütöttem magas hőfokon.

 Ötlet: illéskrisz konyhájából tetszett meg ez a recept, de átkellett alakítanom a mi izlésünknek megfelelően.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése