Hozzávalók:
a tésztához: 22 dkg liszt, 12 dkg vaj, 1 tojássárgája, 1 kávéskanál só, fél dl hideg víz.
Töltelék: 1 kisebb padlizsán, 1 közepes cukkininek a fele, 2 paradicsom, 1 dl tejszín, 1 tojás, 10 dkg mozzarella golyó, 5 dkg reszelt trappista sajt, só, örölt bors.
A tésztához valókat összegyúrtam, és a hütőben pihentettem fél órát.
Egy tálba öntöttem a tejszínt, a reszelt sajtot, beleütöttem a tojást, megszórtam sóval, örölt borssal.
A padlizsánt, cukkinit, paradicsomot vékonyra szeleteltem.
A tésztát kivettem a hütőből, és egy jénai edény 27 cm-es tetejébe nyomkodtam, teljesen felfelé a széléig. Beraktam a sütőbe, közepes hőmérsékleten elősütöttem 15 percig. Kivettem, beleöntöttem a tejszínes keveréket, majd a szeletelt zöldségeket váltakozva beleraktam. Végül a mozzarella golyókat szeletelve közéjük rakosgattam, és egy evőkanál olívaolajjal meglocsoltam. Kb. még 45 percig sütöttem magas hőfokon.
Ötlet: illéskrisz konyhájából tetszett meg ez a recept, de átkellett alakítanom a mi izlésünknek megfelelően.
a tésztához: 22 dkg liszt, 12 dkg vaj, 1 tojássárgája, 1 kávéskanál só, fél dl hideg víz.
Töltelék: 1 kisebb padlizsán, 1 közepes cukkininek a fele, 2 paradicsom, 1 dl tejszín, 1 tojás, 10 dkg mozzarella golyó, 5 dkg reszelt trappista sajt, só, örölt bors.
A tésztához valókat összegyúrtam, és a hütőben pihentettem fél órát.
Egy tálba öntöttem a tejszínt, a reszelt sajtot, beleütöttem a tojást, megszórtam sóval, örölt borssal.
A padlizsánt, cukkinit, paradicsomot vékonyra szeleteltem.
A tésztát kivettem a hütőből, és egy jénai edény 27 cm-es tetejébe nyomkodtam, teljesen felfelé a széléig. Beraktam a sütőbe, közepes hőmérsékleten elősütöttem 15 percig. Kivettem, beleöntöttem a tejszínes keveréket, majd a szeletelt zöldségeket váltakozva beleraktam. Végül a mozzarella golyókat szeletelve közéjük rakosgattam, és egy evőkanál olívaolajjal meglocsoltam. Kb. még 45 percig sütöttem magas hőfokon.
Ötlet: illéskrisz konyhájából tetszett meg ez a recept, de átkellett alakítanom a mi izlésünknek megfelelően.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése