2013. július 14., vasárnap

Barackos-levendulás pite

Hozzávalók:

a tésztához:  45 dkg liszt, 2 tojás, 1 evőkanál tejföl, 25 dkg vaj, 12 dkg kristálycukor, 1 csomag vaniliás cukor, fél teáskanál sütőpor, pici só.

a töltelékhez: 1 kg sárgabarack, 2 csomag vaniliás pudingpor, 1 liter rostos sárgabaracklé, 5 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál morzsolt levendula, 3-4 evőkanál búzacsíra, / vagy zsemlemorzsa / 1 tojás a lekenéshez.

Elkészítés: a tésztához a lisztet a sütőporral, a vajjal, cukorral,a  vaniliás cukorral, pici sóval összemorzsoltam, utoljára a tejföllel és a tojással jól összegyúrtam.
2 órát pihentettem a hütőben.

 A barackokat megmostam, meghámoztam, és kockákra vágtam. A két zacskó pudingot a cukorral , és 1dl baracklével összekevertem egy kis tálban.
 A többi baracklevet egy lábosban felmelegítettem, hozzákevertem a pudingos, cukros baracklevet, és sűrű pudingot főztem belőle. Hülni hagytam kb. 10 percet, majd belekevertem a morzsolt levendulát , és a kockára vágott barackot. Hütőből kivettem a tésztát, kettévettem , és egyenként kinyújtottam. Sütőpapírral fedett 33 x 42 cm- es tepsibe tettem az egyik lapot, villával megszúrkáltam, búzacsírával megszórtam. Rásimítottam a tölteléket ,és újra megszórtam búzacsírával, rátettem a másik lapot, újra megszúrkáltam, felvert tojással lekentem. Közepesen meleg sütőben kb. 1 órát sütöttem.

Utólagos tanulságok:  Legközelebb kisebb tepsiben fogom sütni, igy legalább kicsit vastagabb tészta lapokat fogok kapni. A tölteléket is felezni fogom majd, mert szerintem ez a mennyiség túl sok.

 A recept : ottisfőz blogjából való.


   

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése