Hozzávalók:
a tésztához: 45 dkg liszt, 2 tojás, 1 evőkanál tejföl, 25 dkg vaj, 12 dkg kristálycukor, 1 csomag vaniliás cukor, fél teáskanál sütőpor, pici só.
a töltelékhez: 1 kg sárgabarack, 2 csomag vaniliás pudingpor, 1 liter rostos sárgabaracklé, 5 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál morzsolt levendula, 3-4 evőkanál búzacsíra, / vagy zsemlemorzsa / 1 tojás a lekenéshez.
Elkészítés: a tésztához a lisztet a sütőporral, a vajjal, cukorral,a vaniliás cukorral, pici sóval összemorzsoltam, utoljára a tejföllel és a tojással jól összegyúrtam.
2 órát pihentettem a hütőben.
A barackokat megmostam, meghámoztam, és kockákra vágtam. A két zacskó pudingot a cukorral , és 1dl baracklével összekevertem egy kis tálban.
A többi baracklevet egy lábosban felmelegítettem, hozzákevertem a pudingos, cukros baracklevet, és sűrű pudingot főztem belőle. Hülni hagytam kb. 10 percet, majd belekevertem a morzsolt levendulát , és a kockára vágott barackot. Hütőből kivettem a tésztát, kettévettem , és egyenként kinyújtottam. Sütőpapírral fedett 33 x 42 cm- es tepsibe tettem az egyik lapot, villával megszúrkáltam, búzacsírával megszórtam. Rásimítottam a tölteléket ,és újra megszórtam búzacsírával, rátettem a másik lapot, újra megszúrkáltam, felvert tojással lekentem. Közepesen meleg sütőben kb. 1 órát sütöttem.
Utólagos tanulságok: Legközelebb kisebb tepsiben fogom sütni, igy legalább kicsit vastagabb tészta lapokat fogok kapni. A tölteléket is felezni fogom majd, mert szerintem ez a mennyiség túl sok.
A recept : ottisfőz blogjából való.
a tésztához: 45 dkg liszt, 2 tojás, 1 evőkanál tejföl, 25 dkg vaj, 12 dkg kristálycukor, 1 csomag vaniliás cukor, fél teáskanál sütőpor, pici só.
a töltelékhez: 1 kg sárgabarack, 2 csomag vaniliás pudingpor, 1 liter rostos sárgabaracklé, 5 evőkanál kristálycukor, 2 evőkanál morzsolt levendula, 3-4 evőkanál búzacsíra, / vagy zsemlemorzsa / 1 tojás a lekenéshez.
Elkészítés: a tésztához a lisztet a sütőporral, a vajjal, cukorral,a vaniliás cukorral, pici sóval összemorzsoltam, utoljára a tejföllel és a tojással jól összegyúrtam.
2 órát pihentettem a hütőben.
A barackokat megmostam, meghámoztam, és kockákra vágtam. A két zacskó pudingot a cukorral , és 1dl baracklével összekevertem egy kis tálban.
A többi baracklevet egy lábosban felmelegítettem, hozzákevertem a pudingos, cukros baracklevet, és sűrű pudingot főztem belőle. Hülni hagytam kb. 10 percet, majd belekevertem a morzsolt levendulát , és a kockára vágott barackot. Hütőből kivettem a tésztát, kettévettem , és egyenként kinyújtottam. Sütőpapírral fedett 33 x 42 cm- es tepsibe tettem az egyik lapot, villával megszúrkáltam, búzacsírával megszórtam. Rásimítottam a tölteléket ,és újra megszórtam búzacsírával, rátettem a másik lapot, újra megszúrkáltam, felvert tojással lekentem. Közepesen meleg sütőben kb. 1 órát sütöttem.
Utólagos tanulságok: Legközelebb kisebb tepsiben fogom sütni, igy legalább kicsit vastagabb tészta lapokat fogok kapni. A tölteléket is felezni fogom majd, mert szerintem ez a mennyiség túl sok.
A recept : ottisfőz blogjából való.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése