2011. április 19., kedd

Ostoros kalács

Hozzávalók:

  60 dkg finomliszt, 5 dkg élesztő, 6dkg kristálycukor, 3,75 dl tej, 2 evőkanál étolaj, 3 tojássárgája,csipet só.

 Az élesztőt a tejben megkelesztem, és a többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztók.Fél órát kelesztem, majd három felé veszem, egyenként kinyújtom őket, és megkenem a krémmel.
 Krém: 25 dkg margarin, 3 csomag vaniliás cukor, 3 evőkanál kakaó, 17 dkg porcukor.
A megkent tésztalapokat feltekerem ,és összefonom hármas fonással. Egy magasfalú kihúható formába sütőpappírt teszek,ebbe rakom a tésztát.10 percet pihenni hagyom, majd tojássárgájával lekenem ,és alacsony hőmérsékleten 1,5 órát sütöm.



  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése