Hozzávalók:
A piskótához:
7 tojás, csipetnyi só, 7 dkg kristálycukor, 15 dkg finomliszt.
A krémhez:
60 dkg málna, 15 g piros zselatin, 2 dl tejszín, 1 zacskó vaniliás cukor, 15 dkg kristálycukor.
Diszítéshez:
4 dl tejszín, 5 dkg mandulapehely.
Elkészítés:
A tojások sárgáját csipetnyi sóval , a cukorral krémesre kikevertem, a fehérjét kemény habbá vertem. A lisztet a tojáskrémre szitáltam , belekevertem, majd beleforgattam a tojáshabot. Sütőpappírral borított 26 cm-es kapcsos tortaformába öntöttem a massza felét ,megsütőttem, utánna a másik felét sütőttem meg.
A málnából 30 szemet félretettem, a többit pürésítettem a cukorral. A tejszínt kemény habbá vertem a vaniliás cukorral. A zselatint beáztattam , majd alacsony hőfokon feloldottam, és 6 evőkanál málnapürében elvegyítettem , és a maradék málnapüréhez adtam . Amint dermedni kezdett beleforgattam a tejszínhabot.
A piskótalapokat kétfelé vágtam , igy kaptam négy tortalapot. Az egyik piskótalapot beraktam a tortaforma aljába, és megkentem a krém 1/4 részével. A többi lapot a krémmel váltogatva egymásra rétegeztem , legfelülre is krém került. A tortát három órára hütőbe raktam .Közben a mandulát szárazon aranybarnára pirítottam. A 4 dl tejszínt felvertem , a dermedt tortáról levettem a karimát , és habrózsákat nyomtam a tortára, a megmaradt málnaszemekkel diszítettem. Az oldalára is kentem tejszínhabot , és megszórtam a pirított mandulával.
A piskótához:
7 tojás, csipetnyi só, 7 dkg kristálycukor, 15 dkg finomliszt.
A krémhez:
60 dkg málna, 15 g piros zselatin, 2 dl tejszín, 1 zacskó vaniliás cukor, 15 dkg kristálycukor.
Diszítéshez:
4 dl tejszín, 5 dkg mandulapehely.
Elkészítés:
A tojások sárgáját csipetnyi sóval , a cukorral krémesre kikevertem, a fehérjét kemény habbá vertem. A lisztet a tojáskrémre szitáltam , belekevertem, majd beleforgattam a tojáshabot. Sütőpappírral borított 26 cm-es kapcsos tortaformába öntöttem a massza felét ,megsütőttem, utánna a másik felét sütőttem meg.
A málnából 30 szemet félretettem, a többit pürésítettem a cukorral. A tejszínt kemény habbá vertem a vaniliás cukorral. A zselatint beáztattam , majd alacsony hőfokon feloldottam, és 6 evőkanál málnapürében elvegyítettem , és a maradék málnapüréhez adtam . Amint dermedni kezdett beleforgattam a tejszínhabot.
A piskótalapokat kétfelé vágtam , igy kaptam négy tortalapot. Az egyik piskótalapot beraktam a tortaforma aljába, és megkentem a krém 1/4 részével. A többi lapot a krémmel váltogatva egymásra rétegeztem , legfelülre is krém került. A tortát három órára hütőbe raktam .Közben a mandulát szárazon aranybarnára pirítottam. A 4 dl tejszínt felvertem , a dermedt tortáról levettem a karimát , és habrózsákat nyomtam a tortára, a megmaradt málnaszemekkel diszítettem. Az oldalára is kentem tejszínhabot , és megszórtam a pirított mandulával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése