2011. február 24., csütörtök

Oroszkrémtorta

          Kisebbik lányom születésnapjára készült ez a torta.

  Hozzávalók: 26 cm-s tortaformához: 6 db tojás,5 kanál rétesliszt,1 evőkanál étkezési keményítő, 6 evőkanál kristálycukor,fél cs. sütőpor.

 A krémhez: 3 tojássárgája, 20 dkg kristálycukor, 3 dl tejszín, 2 teáskanál vanilia aroma, 3 dl tej, 1,5 dkg zselatin, / most egy doboz ananászkonzervet adtam hozzá, de máskor  narancs darabokkal is gazdagítom /
Elkészítés:

A hozzávalókból piskótatortát sütöttem,mikor kihűlt ,három lapba vágtam.
  A tejet felforraltam a vaníliaaromával , a zselatint fél dl vízben feloldottam. A tojássárgákat a cukorral habosra kevertem, és apránként hozzáöntöm a felforralt tejhez. Vízfürdőben állandóan kevergetve sűrű krémmé főztem. Lehúztam a tűzről, hozzáadtam a feloldott zselatint, és elkeverem benne, hagytam kihűlni.

A tejszínt kemény habbá vertem,és kíméletesen a krémhez adtam.
A piskótatortalap alsó lapjára egyharmad krémet tettem, darabolt ananászt rakosgattam rá.
 A középső lapra szintén krémet kentem, és ananászt raktam rá, a felső lapot egy kis krémmel megkentem.

Díszítésként 2 dl tejszínt kemény habbá vertem 1 cs habfixálóval. A torta tetejére habrózsákat nyomtam  ,és ananásszal díszítem./ naranccsal is finom/ Lehet babapiskótát is reszelni rá,pirított mandulával megszórni.


     








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése