2011. február 14., hétfő

Fekete-erdei meggytorta

Hozzávalók: a tésztájához :17 dkg cukor,6 tojás,9 dkg vaj,7 dkg étcsokoládé felolvasztva,7 dkg rétesliszt,1 evőkanál kakaó,1 teáskanál sütőpor.Töltelék:50 dkg kimagozott meggy,30 dkg erdei gyümölcskeverék.
8 dkg cukor,fél kávéskanál fahéj,2 evőkanál étkezési keményítő,1 evőkanál víz,6 evőkanál meggy, vagy eper lekvár, 5 dl tejszín, 2 csomag tejszínszilárdító hab.

Elkészítés: A 6 tojásfehérjét kemény habbá verem,a tojássárgáját habosra keverem a cukorral.Hozzáadom az olvasztott csokit,vajat,majd a réteslisztben elkevert sütőport és kakaót is,végül a tojáshabot óvatosan belekeverem. Sütőpapírral kibélelt 24 cm-s tortaformába öntöm,és közepes hőfokon megsütöm.

A meggyet ,az erdei gyümölcskeveréket  a cukorral,fahéjjal fel főzőm,hozzáadom a keményítőt, és állandóan kevergetve felforralom.A tejszínt a habszilárdítóval kemény habbá verem. A kihűlt piskótát háromfelé vágom, az alsó lapot lekvárral megkenem,a gyümölcskeverék felét ráöntöm, a felvert tejszínhabból is teszek rá 4-5 evőkanállal.Ráteszem a következő lapot,ezt is megkenem lekvárral,a maradék gyümölcskeveréket rákanalazom,és erre is teszek tejszínt. A fedőlapot ráteszem ,az egész tortát körbekenem tejszínnel,habrózsákat nyomók rá,meggyel és csokireszelékkel díszítem.

 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése