Hozzávalók:
20 dkg tejcsokoládé, 11 dkg vaj, 15 dkg kristálycukor, 3 db tojás, 1 teáskanál vaníliakívonat, 7 dkg liszt, 4 evőkanál kakaópor, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só, 10 dkg étcsokoládé / szerintem elég 5 dkg is/
30 dkg szeder, vagy meggy.
Elkészítése:
A vajat és az összetört tejcsokit vízgőz felett folyamatos kevergetés közben összeolvasztottam.
Levettem a tűzről, belekevertem a cukrot, és 10 percig félre tettem.
Addig lehet a szedret, vagy a meggyet előkészíteni.
Egyesével folyamatos kevergetés mellett a csokis masszába kevertem a tojásokat.
Hozzáadtam a vaníliakívonatot, beleszitáltam a lisztet, kakaóport, sót, sütőport, és csomomentesre kevertem. Az étcsokit apróra tördeltem, és a masszába forgattam.
Sütőpapírral kibélelt 24 cm-s tortaformába öntöttem a masszát, és rászórtam a szedret, kicsit bele is nyomkodtam.
Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt készre sült. / ne süssük túl/
Forrás: sobors. hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése