Hozzávalók:
10 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 1 db tojássárgája, 1 teáskanál vanília kivonat, 17, 5 dkg extra finom süteményliszt, 1 nagy csipet só, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 10 dkg süthető csokicsepp, vagy darabolt étcsokoládé, mogyorókrém.
Elkészítése:
A puha vajat mixerrel habosra kevertem a porcukorral, ezután beledolgoztam a tojássárgáját, és a vaníliát.
A vajas keverékhez adtam a lisztet, a szódabikarbónát, és a sót, ezután összegyúrtam, a végén hozzáadtam a csokilencsét. / vagyis én most csoki kockát használtam/
A tésztát fóliába csomagoltam, és 30 percre a fagyasztóba raktam. / Célszerű a mogyorókrémet is a fagyasztóba tenni, mert könnyebb vele dolgozni./
A megdermedt keksztésztából diónyi gombócokat formáztam. Mindegyiket ellapítottam a közepükre tettem egy - egy teáskanál hideg mogyorókrémet, majd a széleket összecsíptem, mint a gombócnál, és megsodortam. Az így kapott töltött kekszgombócokat egy tálcára rakosgattam, és a fagyasztóba raktam 30 percre.
A kissé fagyos golyókat sütőpapírral bélelt tepsire raktam, helyet hagyva köztük mert el fognak lapulni.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 -13 perc alatt készre sülnek a kekszek. / figyelni kell, hogy ne kezdjen barnulni, nem kell túlsütni./
Forrás: imádunksutni.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése