Hozzávalók:
4 db tojás, 15 dkg nádcukor, 19 dkg vaj, 1 csipet só, 1 doboz joghurt / 125g/ 11 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 8 dkg zabpehelyliszt, 1, 5 teáskanál fahéj, 35 dkg szilva / most fagyasztott, kiolvasztott/ 10 dkg szilvalekvár, apróra vágott dió/ ízlés szerint, a sütemény tetejére/
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat krémesre kevertem egy robotgép segítségével. Hozzáadtam a cukrot, a tojások sárgáját, a joghurtot, és összekevertem. Ehhez adtam az átszitált száraz hozzávalókat. Egy tálban keményre felvertem a tojásfehérjét, és kis részletekben hozzáadagoltam a tésztához, óvatosan beleforgattam.
Sütőpapírral kibélelt 20 x 30 cm-s tepsibe öntöttem a masszát. A szilvalekvárból evőkanálnyi kupacokat kanalaztam a tésztára, és beleforgattam a közepébe. A felezett szilvákat a tetejére tettem, majd meghintettem fahéjjal, és apróra vágott dióval.
Előmelegített sütőben 180 fokon 40 45 percig sütöttem. / Célszerű fóliával letakarni a tetejét, hogy egyenletesen süljön./
Forrás: sussdagyon. blogspot.com
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése