Hozzávalók:
a tésztához: 30 dkg liszt, vagy /20 dkg búza fehér liszt 10 dkg DW Zéró liszt, most evvel készítettem/
15 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, csipet só, 1 evőkanál porcukor, vagy / 1lapos evőkanál evőkanál DW porcukorhelyettesítő/ 4 tojássárgája, 1 dkg élesztő.
A tészta lapok megkenéséhez pár evőkanál meggylekvár.
a töltelékhez: 50 dkg magozott meggy, 1 evőkanál kristálycukor, vagy / 1 lapos evőkanál DW porcukorhelyettesítő, 1 kávéskanál fahéj.
a diós habhoz: 20 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, vagy / 15 dkg DW porcukorhelyettesítő/
4 tojásfehérje, 1 evőkanál vaníliás cukor.
a tetejére kb. 2 evőkanál tejföl.
Elkészítése:
A porcukrot kikevertem a 4 tojássárgájával, majd a többi hozzávalóval jól összedolgoztam.
Három részre osztottam, és egymás után egyenként kinyújtottam.
Az első tésztalapot vékonyan megkentem lekvárral, és a két szélét kiraktam meggy szemekkel.
Óvatosan behajtogattam a két szélét, és sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem.
A további két tésztalapot is kinyújtottam, a meggy szemekkel kiraktam a két szélüket, és tepsire helyeztem őket.
A tojások fehérjét kemény habbá vertem, belekevertem a cukros diót, és a vaníliás cukrot.
Egyenletesen megtöltöttem vele mindhárom tészta közepet.
Végül tejföllel megkentem a tésztákat. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése