2021. május 24., hétfő

Macskaszem

 Hozzávalók: 

  a tésztához: 30 dkg liszt, vagy /20 dkg búza fehér liszt 10 dkg DW Zéró liszt, most evvel készítettem/

  15 dkg vaj, 2 evőkanál tejföl, csipet só, 1 evőkanál porcukor, vagy / 1lapos evőkanál  evőkanál DW porcukorhelyettesítő/ 4 tojássárgája, 1 dkg élesztő.

A tészta lapok megkenéséhez pár evőkanál meggylekvár.

a töltelékhez: 50 dkg magozott meggy, 1 evőkanál kristálycukor, vagy / 1 lapos evőkanál DW porcukorhelyettesítő, 1 kávéskanál fahéj.

a diós habhoz: 20 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, vagy / 15 dkg DW porcukorhelyettesítő/ 

4 tojásfehérje, 1 evőkanál vaníliás cukor.

a tetejére kb. 2 evőkanál tejföl.

Elkészítése:

A porcukrot kikevertem a 4 tojássárgájával, majd a többi hozzávalóval jól összedolgoztam.

Három részre osztottam, és egymás után  egyenként kinyújtottam. 

Az első tésztalapot vékonyan megkentem lekvárral, és a két szélét kiraktam meggy szemekkel.

Óvatosan behajtogattam a két szélét, és sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem.

A további két tésztalapot is kinyújtottam, a  meggy szemekkel kiraktam a két szélüket, és tepsire helyeztem őket.

A tojások fehérjét kemény habbá vertem, belekevertem a cukros diót, és a vaníliás cukrot.

Egyenletesen megtöltöttem  vele mindhárom tészta közepet.

Végül tejföllel megkentem a tésztákat. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsült.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése