2021. május 8., szombat

Gesztenyepürés kuglóf

 Hozzávalók:

 25 dkg liszt, 30 dkg gesztenyepüré, 15 dkg kristálycukor, 10 dkg vaj olvasztva, 3 db tojás, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál rum aroma, 1 csipet só, 1, 5 dl tej, 10- 15 dkg szeder.

Elkészítése:

 A 3 tojássárgáját kikevertem a cukorral, a tojásfehérjét kemény habbá vertem.

A liszttel elkevert sót, sütőport, vajat, tejet kisebb részletekben a tojássárgás részhez kevertem, majd a gesztenyepürét is hozzáadva a robotgéppel jól összekevertem. Végül beleforgattam a szedret, és a tojáshabot.

Kivajazott, lisztezett közepes kuglóf formába öntöttem, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsült.

Forrás: Cookpad - Bettina receptje alapján.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése