Hozzávalók:
az alsó tésztához: 15 dkg Dia Wellness 50-s liszt, 5 dkg vaj, 2 evőkanál Dia Wellness 4 szeres édesítő, 1 tojás, fél csomag sütőpor.
a töltelékhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 1 teáskanál édesítő, 1 kiskanál fahéj, 30 dkg meggy. /most fagyasztott, és kiolvasztott/
a felső tésztához: 5 dkg 50 -s liszt, 5 dkg vaj, 5 dkg darált dió.
Elkészítése:
Először a felső tésztához a hozzávalókat összegyúrom, és folpackba csomagolva berakom a fagyasztóba.
Az alsó tésztához valókat összegyúrom és egy sütőpapírral kibélelt 20 x 30 cm-s tepsibe helyezem.
A töltelékhez a vaníliáspudingot az édesítővel, fahéjjal megfőzöm a 4 dl tejben.
A meggyet belekeverem, és a tésztára öntöm.
A fagyasztóból kivett tésztát ráreszelem a krémre, és 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütöm.
Forrás: Kertészné Halmai Szandra receptje nyomán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése