A mai születésnapomra sütöttem ezt a finom epres tortát!
Hozzávalók:
Egy 5 tojásos piskóta 22 cm -s tortaformában sütve.
A krémhez: 1, 25 dl görög joghurt, 20 dkg eper/ most fagyasztott, kiolvasztott/ 4 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 2 púpos teáskanál étkezési zselatin, 1 dl víz.
Elkészítése:
A piskóta tortát megsütöttem, majd hagytam kihűlni.
A krémhez a joghurtot összekevertem a porcukorral, és az eperrel.
A zselatint belekevertem 1 dl vízbe, és egy kisebb csészében langyosra melegítettem a mikróban.
A joghurtos krémbe kevertem a felolvadt zselatint.
A 4 dl tejszínt keményre felvertem, és hozzáadtam a joghurtos zselatinos krémhez.
Fél órára beraktam a hűtőbe dermedni.
A kihűlt piskóta karikát három felé vágtam fel, az alsó, középső, és felső lapra kentem a krémből plusz az oldalára is.
A maradékból pedig kidíszítettem a tortát.
Pár óra állás után lehet is szeletelni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése