Hozzávalók:
a tésztához: 25 dkg omlós liszt, 12 dkg vaj, 1 tojássárgája, 5 dkg kristálycukor, 1 csomag sütőpor, és annyi tej hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
a túrós töltelékhez: 50 dkg túró, 1 tojássárgája, 2 tojásfehérje kemény habbá verve, 1 csomag vaníliás pudingpor, 8- 10 dkg porcukor, fél citrom leve.
a pudingtöltelékhez: 1 csomag vaníliás pudingpor, 4, 5 dl tej, 8- 10 dkg porcukor.
Elkészítése:
A pudingot elkészítettem, a tejjel és a cukorral felfőztem, fóliával letakartam, és hagytam hűlni.
A túrót egy mély tálba krumpli nyomóval összetörtem, hozzáadtam a cukrot,a vaníliás cukrot, a citromlevet, az 1 tojássárgáját, és végül 2 tojásfehérje keményre felvert habját.
A tésztát összegyúrtam, 2/3 és 1/3 arányban kettévettem.
A nagyobb tésztát kinyújtottam, és egy 30 x 20 cm-s sütőpapírral kibélelt tepsibe helyeztem.
Ráborítottam a túrós tölteléket, majd rásimítottam a kihűlt pudingot.
A megmaradt tésztából rudakat formáztam, és berácsoztam a sütemény tetejét.
Előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütöttem. 25 perc környékén alufóliával letakartam a tetejét, hogy ne barnuljon meg túlságosan.
Porcukorral díszítettem a tetejét.
Forrás: Olcsó de kiadós Receptek : Szabados Ágnes receptje nyomán.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése