Hozzávalók:
3 db tojás, 5 dkg Dia Wellness négyszeres édesítő, / vagy 18 dkg kristálycukor, /10 dkg vaj, 1 dl langyos tej, fél citrom leve, 10 dkg teljeskiörlésű tönkölyliszt, 3 dkg fehér tönkölyliszt, 5 dkg darált dió, /vagy 18 dkg fehérliszt, / fél csomag sütőpor, csipet só, 1 kávéskanál őrőlt fahéj, 2 db alma.
Elkészítése:
A két almát meghámoztam , kisebb kockákra vágtam, és citromlével meglocsoltam őket.
A tojásokat kihabosítottam az édesítővel, közben a vajat felolvasztottam, és belekevertem a lanyos tejjel együtt.
Hozzáadtam a sütőporral, sóval, fahéjjal elkevert diós liszteket, végül az almakockákkal simára összedolgoztam.
A keveréket egy kisebb kuglófformába öntöttem, melyet előtte kivajaztam, és darált dióval megszórtam.
180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütöttem.
Mikor kihűlt fahéjas Dia Wellness porcukorral megszórtam.
Forrás: Egy.hu : Antal Csilla receptje alapján készítettem el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése