Hozzávalók:
a piskótához: 4 db tojás, 8 dkg kristálycukor, 9 dkg liszt, 1, 2 dkg kakaópor.
a vaníliás krémhez: 3 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 8 porcukor, 8 dkg vaj.
a puncsos krémhez: 3 dl tej, 1 csomag puncs pudingpor, 8 dkg porcukor, 8 dkg vaj.
a gesztenyéhez: 25 dkg gesztenyemassza.
A mázhoz: 7 dkg étcsokoládé, 1 kávéskanál étolaj.akkor
Elkészítése:
Először a pudingokat készítettem el, mindegyiket 3- 3 dl tejjel megfőztem.
Mikor már kihűltek akkor a 8- 8 dkg puha vajat kikevertem a porcukrokkal, és a pudingokkal simára kikevertem.
A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjéket egy csipet sóval keményre felvertem.
A sárgáját habosra kevertem a cukorral, hozzáadtam a lisztet, és a kakaóport.
Óvatosan belekevertem a habot, majd sütőpapírral fedett nagy tepsire kentem.
180 fokon kb 16 perc alatt megsütöttem, sütőpapírral együtt levettem a tepsiről, és konyharuhával letakartam.
A kellően felolvadt gesztenyemasszát kettévágtam, és a tészta hosszával megegyező rudakat készítettem.
A lanygyos tésztáról lehuztam a sütőpapírt, és a két szélére kentem a vaníliás krémet, a közepére a puncsos krémet. A vaníliás krémek közepére helyeztem a gesztenyerudakat, majd a tészta két szélét feltekertem középre.
Szorosan alufóliába csomagoltam, megfordítottam, és legalább 1 órára hűtőbe tettem.
A csokit összetördeltem, és az étolajjal mikróban összeolvasztottam, majd a sütemény tetejére csorgattam. Újabb 1 órára hűtőbe raktam dermedni.
Forrás: Cookpad: Hozumi receptje nyomán készítettem el.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése