2020. október 15., csütörtök

Gesztenyés pávaszem


 Hozzávalók:


 a piskótához: 4 db tojás, 8 dkg kristálycukor, 9 dkg liszt, 1, 2 dkg kakaópor.

a vaníliás krémhez: 3 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 8 porcukor, 8 dkg vaj.

a puncsos krémhez: 3 dl tej, 1 csomag puncs pudingpor, 8 dkg porcukor, 8 dkg vaj.

a gesztenyéhez: 25 dkg gesztenyemassza.

A mázhoz: 7 dkg étcsokoládé, 1 kávéskanál étolaj.akkor


Elkészítése:

Először a pudingokat készítettem el,  mindegyiket 3- 3 dl tejjel megfőztem.

 Mikor már kihűltek akkor a 8- 8 dkg puha vajat kikevertem a porcukrokkal, és a pudingokkal simára kikevertem.

A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjéket egy csipet sóval keményre felvertem.

A sárgáját habosra kevertem a cukorral, hozzáadtam a lisztet, és a kakaóport.

Óvatosan belekevertem a habot, majd sütőpapírral fedett nagy tepsire kentem.

180 fokon kb 16 perc alatt megsütöttem, sütőpapírral együtt levettem a tepsiről, és konyharuhával letakartam.

A kellően felolvadt gesztenyemasszát kettévágtam, és a tészta hosszával megegyező rudakat készítettem.

A lanygyos tésztáról lehuztam a sütőpapírt, és a két szélére kentem a vaníliás krémet, a közepére a puncsos krémet. A vaníliás krémek közepére helyeztem a gesztenyerudakat, majd a tészta két szélét feltekertem középre.

Szorosan alufóliába csomagoltam, megfordítottam, és legalább 1 órára hűtőbe tettem.  


 

A csokit összetördeltem, és az étolajjal mikróban összeolvasztottam, majd a sütemény tetejére csorgattam. Újabb 1 órára hűtőbe raktam dermedni.

Forrás: Cookpad: Hozumi receptje nyomán készítettem el.




 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése