Hozzávalók:
a tésztához: 20 dkg teljeskiörlésű liszt, 1, 5 dkg Dia Wellness negyedannyi édesítő, 1 teáskanál vanília aroma, 12 dkg vaj, 1 tojássárgája.
a tetejére: 25 dkg szeder, 20 dkg light, sajtkrém, 5 dkg tejföl, folyékony édesítő ízlés szerint, 1 mokkáskanál fahéj, fél citrom leve.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóít összegyúrtam, és egy órára beraktam a hűtőbe.
Egy mélyebb tálba tettem a sajtkrémet, tejfölt, belekevertem a szedret, édesítőt, fahéjat, citromlevet.
Egy óra múlva kivettem a tésztát, lisztezett felületen kinyújtottam, és egy sütőpapírral kibélelt 24 cm-s pitetálba helyeztem.
A tölteléket ráöntöttem, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 50 perc alatt megsütöttem.
Mikor már a tészta szélei jó barnák kilehet venni a sütőből.
Díszítésként Dia Wellness porcukor helyettesítővel szórtam meg a tetejét.
Ötlet: Cookpad
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése