Hozzávalók:
a tésztához: 6 db tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 7 evőkanál süteményliszt, 1 teáskanál sütőpor.
a töltelékhez: 50 dkg mirelit gesztenyepüré, 1 csomag tiramisu pudingpor, 2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 15 dkg mascarpone krémsajt, kb. 20 db babapiskóta, 2 dl presszókávé, 0, 5 dl rum, vagy aroma.
a bevonathoz: 10 dkg tortabevonó, kevés étolaj.
Elkészítése:
A piskótát megsütöttem egy sütőpapírral bélelt nagy sütőtepsin.
Mikor kihűlt keresztben kettévágtam.
A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral pár perc alatt sűrűre főztem, majd megvártam míg kihűl.
A gesztenyemasszát előzőleg kivettem a fagyasztóból, és mikor már kellő kép felengedett villával összetörtem.
Hozzákevertem a rumot, a krémsajtot, majd a kihűlt pudinggal krémesre kevertem.
A kávét lefőztem, mehet bele egy kis likőr is ha szeretnénk.
Az egyik piskótalapot megkentem a fele krémmel, a babapiskótákat egyesével a kávéba mártogattam, majd szorosan egymás mellé rakosgattam őket.
A maradék krémmel megkentem, a másik piskótalapot ráterítettem.
Alufóliát tettem a tetejére, rá 4 kg kristálycukrot raktam, és 2 órára beraktam a hűtőbe szilárdulni.
A csokoládét egy kis olajjal összeolvasztottam, és a hűtőből kivett sütemény tetejére csurgattam, és szépen elsimítottam rajta. Dermedés után szeleteltem.
Forrás: cookpad
a tésztához: 6 db tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 7 evőkanál süteményliszt, 1 teáskanál sütőpor.
a töltelékhez: 50 dkg mirelit gesztenyepüré, 1 csomag tiramisu pudingpor, 2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 15 dkg mascarpone krémsajt, kb. 20 db babapiskóta, 2 dl presszókávé, 0, 5 dl rum, vagy aroma.
a bevonathoz: 10 dkg tortabevonó, kevés étolaj.
Elkészítése:
A piskótát megsütöttem egy sütőpapírral bélelt nagy sütőtepsin.
Mikor kihűlt keresztben kettévágtam.
A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral pár perc alatt sűrűre főztem, majd megvártam míg kihűl.
A gesztenyemasszát előzőleg kivettem a fagyasztóból, és mikor már kellő kép felengedett villával összetörtem.
Hozzákevertem a rumot, a krémsajtot, majd a kihűlt pudinggal krémesre kevertem.
A kávét lefőztem, mehet bele egy kis likőr is ha szeretnénk.
Az egyik piskótalapot megkentem a fele krémmel, a babapiskótákat egyesével a kávéba mártogattam, majd szorosan egymás mellé rakosgattam őket.
A maradék krémmel megkentem, a másik piskótalapot ráterítettem.
Alufóliát tettem a tetejére, rá 4 kg kristálycukrot raktam, és 2 órára beraktam a hűtőbe szilárdulni.
A csokoládét egy kis olajjal összeolvasztottam, és a hűtőből kivett sütemény tetejére csurgattam, és szépen elsimítottam rajta. Dermedés után szeleteltem.
Forrás: cookpad
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése