Hozzávalók:
30 dkg liszt, 15 dkg kristálycukor, 5 dkg kakaópor, 5 dkg étcsokoládé apróra vágva, 3 db tojás,
2, 5 dl tej, 1 dl étolaj, 1 teáskanál sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipet só, 40 dkg meggy.
Elkészítése:
A tojásokat kikevertem a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadtam az étolajat, és még átkevertem.
Egy másik tálban összevegyítettem a lisztet, sütőport, sót, kakaóport, az aprított csokoládét.
A tejjel felváltva beleforgattam a lisztes keveréket a tojásos elegyhez.
Egy 30 x 20 cm-s tepsibe sütőpapírt tettem, és beleöntöttem a masszát.
A lecsöpögtetett meggyet a tészta tetejére szórtam. / most fagyasztott meggyet használtam /
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 35 perc alatt megsült.
Forrás: Femina
30 dkg liszt, 15 dkg kristálycukor, 5 dkg kakaópor, 5 dkg étcsokoládé apróra vágva, 3 db tojás,
2, 5 dl tej, 1 dl étolaj, 1 teáskanál sütőpor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipet só, 40 dkg meggy.
Elkészítése:
A tojásokat kikevertem a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadtam az étolajat, és még átkevertem.
Egy másik tálban összevegyítettem a lisztet, sütőport, sót, kakaóport, az aprított csokoládét.
A tejjel felváltva beleforgattam a lisztes keveréket a tojásos elegyhez.
Egy 30 x 20 cm-s tepsibe sütőpapírt tettem, és beleöntöttem a masszát.
A lecsöpögtetett meggyet a tészta tetejére szórtam. / most fagyasztott meggyet használtam /
Előmelegített sütőben 170 fokon kb. 35 perc alatt megsült.
Forrás: Femina
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése