2017. november 6., hétfő

Réteges joghurtos - sajtos pogácsa

Hozzávalók:  45 dkg liszt, 12, 5 dkg vaj, 2 dkg élesztő, 18 dkg natúr joghurt, fél evőkanál só, 75 ml tej, 1 kisebb tojássárgája.

A rétegezéshez:  4 dkg trappista sajt, 4 dkg füstölt sajt.

A tetejére: 10 dkg trappista sajt, 1 felvert tojás.

Elkészítése:

  A tejet meglangyosítottam, elkevertem benne 1 teáskanál kristálycukrot, belemorzsoltam az élesztőt, és 5- 6 perc alatt felfuttattam.
A lisztben elkevertem a sót, belekockáztam a vajat, hozzáadtam a tojássárgáját, beleöntöttem a joghurtot, a felfuttatott élesztőt, és az egészet összegyúrtam.
Nekem egy kissé ragacsos lett, így adtam hozzá még annyi lisztet, hogy könnyen nyújtható legyen.
 / Lágynak kell lennie a tésztának, ezért csak kis részletekben adagoljunk hozzá lisztet ha szűkséges/
 Letakarva 30 percet pihentettem.

 Pihentetés után lisztezett felületen kinyújtottam téglalap alakúra, és egyenletesen  megszórtam a kétféle  sajt keverékével.
 Feltekertem a hosszabbik oldalánál úgy mint a bejglit, majd az egyik szélét megfogtam ráhajtottam a tészta közepéig, majd a másik oldalát erre rá.
Letakartam konyharuhával, és 30 percet pihentettem.

Utána kinyújtottam kb. 2 cm vastagságúra, berácsoztam a tetejét, és egy kisebb  pogácsaszaggatóval kiszaggattam.
Sütőpappírral fedett sütőlemezre raktam 20 db-t, a tetejüket lekentem a felvert tojással, meghintettem  reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 20 perc alatt kisült az első tepsi.
Utána a másik tepsire 15 db jutott, szintén  tojással lekentem  őket, sajtot szórtam a tetejükre, és mehettek a sütőbe.

Forrás: http://gabicsek.blogspot.hu/2017/10/reteges-joghurtos-sajtos-pogacsa.html






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése