Hozzávalók:
7, 5 dkg darált mandula, 6 db közepes tojás, 16 dkg étcsokoládé, 10 dkg kristálycukor, 14 dkg vaj, 1 csipet só, 5 dkg porcukor.
Elkészítése:
10 dkg vajat a porcukorral kihabosítottam, majd egyesével hozzáadtam a tojások sárgáját.
A csokoládét a maradék 4 dkg vajjal a mikróban összeolvasztottam.
Az olvasztott csokoládét folyamatos kevergetés mellett a masszába csurgattam.
A tojások fehérjét a csipet sóval, és a kristálycukorral kemény habbá vertem, majd a csokoládés keverékhez forgattam. Apránként a darált mandulát is hozzáadagoltam.
Egy sütőpappírral bélelt 20 x 30 cm-s tepsibe simítottam a masszát.
Előmelegített sütőben 170 fokon 40 perc alatt megsütöttem, mikor már a széle barnul akkor már jó.
A sütőajtót kicsit nyitva hagytam, és ott hagytam kihűlni.
Forrás: Cookpad - Kacz receptje.
7, 5 dkg darált mandula, 6 db közepes tojás, 16 dkg étcsokoládé, 10 dkg kristálycukor, 14 dkg vaj, 1 csipet só, 5 dkg porcukor.
Elkészítése:
10 dkg vajat a porcukorral kihabosítottam, majd egyesével hozzáadtam a tojások sárgáját.
A csokoládét a maradék 4 dkg vajjal a mikróban összeolvasztottam.
Az olvasztott csokoládét folyamatos kevergetés mellett a masszába csurgattam.
A tojások fehérjét a csipet sóval, és a kristálycukorral kemény habbá vertem, majd a csokoládés keverékhez forgattam. Apránként a darált mandulát is hozzáadagoltam.
Egy sütőpappírral bélelt 20 x 30 cm-s tepsibe simítottam a masszát.
Előmelegített sütőben 170 fokon 40 perc alatt megsütöttem, mikor már a széle barnul akkor már jó.
A sütőajtót kicsit nyitva hagytam, és ott hagytam kihűlni.
Forrás: Cookpad - Kacz receptje.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése