Hozzávalók:
25 dkg süteményliszt, 1 tojássárgája, 1, 75 dl tej, csipet só, 5 dkg kristálycukor, 4 dkg puha vaj,
1 teáskanál vanília aroma, 1 teáskanál rum, fél tasak élesztőpor.
baracklekvár, vagy amilyet szeretnénk + csokicsepp, 1 evőkanál kakaópor.
Elkészítése:
A kimért lisztet beleöntöttem egy mélyebb tálba, a sót elkevertem benne, rá a cukor, élesztőpor.
A tejbe belekevertem a tojássárgáját, aromát, rumot, és ráöntöttem a lisztes keverékre.
Elkezdtem összegyúrni, és a puha vajjal lágy tésztává gyúrtam össze.
Egy órát kelesztettem, majd lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtottam.
Megkentem baracklekvárral, megszórtam kakaóporral, és csokicseppekkel.
Egyenletesen feltekertem mint a bejglit.
Vajjal kikentem ,liszteztem egy nagyobb kuglófformát, és belehelyeztem , a széleket próbáltam jól összedolgozni.
Letakarva majdnem másfél órát kelesztettem még.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 1 órát sütöttem, félidőtájt fóliával letakartam, nehogy megégjen a teteje.
Porcukorral lehet díszíteni, ezt a nagyon finomra sikerült kuglófot.
Forrás: www.zsanuaria.blogspot.hu
25 dkg süteményliszt, 1 tojássárgája, 1, 75 dl tej, csipet só, 5 dkg kristálycukor, 4 dkg puha vaj,
1 teáskanál vanília aroma, 1 teáskanál rum, fél tasak élesztőpor.
baracklekvár, vagy amilyet szeretnénk + csokicsepp, 1 evőkanál kakaópor.
Elkészítése:
A kimért lisztet beleöntöttem egy mélyebb tálba, a sót elkevertem benne, rá a cukor, élesztőpor.
A tejbe belekevertem a tojássárgáját, aromát, rumot, és ráöntöttem a lisztes keverékre.
Elkezdtem összegyúrni, és a puha vajjal lágy tésztává gyúrtam össze.
Egy órát kelesztettem, majd lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtottam.
Megkentem baracklekvárral, megszórtam kakaóporral, és csokicseppekkel.
Egyenletesen feltekertem mint a bejglit.
Vajjal kikentem ,liszteztem egy nagyobb kuglófformát, és belehelyeztem , a széleket próbáltam jól összedolgozni.
Letakarva majdnem másfél órát kelesztettem még.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon kb. 1 órát sütöttem, félidőtájt fóliával letakartam, nehogy megégjen a teteje.
Porcukorral lehet díszíteni, ezt a nagyon finomra sikerült kuglófot.
Forrás: www.zsanuaria.blogspot.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése