25 .-k házassági évfordulónkra készítettem el ezt a finom tortát.
Hozzávalók:
a piskótához: 4 db tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál finomliszt, 1 kávéskanál sütőpor.
a kémhez: 1 nagy pohár, és egy kis pohár natúr joghurt, 1 zacskó zselatinpor, 15 dkg porcukor, 3 dl tejszín, 1 doboz erdei gyümölcskeverék.
a díszítéshez: 1 dl tejszín, eper, citromfűlevelek.
Elkészítése:
A piskótát elkészítettem, egy 26 cm- s kapcsos tortaformában sütöttem meg.
A joghurt egyharmadával oldódásig felmelegítettem a zselatinport, hozzáadtam a porcukor felét, majd a maradék joghurtot is belekevertem.
A tejszínt verni kezdtem, menet közben a porcukor másik felét szórtam bele.
A felvert tejszínben óvatosan elvegyítettem a már kissé kihűlt joghurtkrémet.
Belekevertem a gyümölcskeveréket, és a krémet a tortakarikában lévő piskótára öntöttem. 3- 4 órára a hűtőbe raktam.
Dermedés után a tetejét tejszínnel, eperrel, és citromfűlevelekkel díszítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése