Hozzávalók:
a linzer aljhoz: 4 dkg porcukor, 8 dkg vaj, 12 dkg finomliszt.
a rétegezéshez: 7 dkg eperlekvár.
a mandulakrémhez: 10 dkg darált mandula, 10 dkg vaj, 10 dkg kristálycukor, 2 csipet só, 1, 6 dkg finomliszt, 2 db tojás.
a tetejére : kb. fél kiló eper.
Elkészítése:
Először a linzertésztát készítettem el, a lisztet, a porcukrot, és a hideg vajat összegyúrtam.
Az elkészült linzertésztát egy sütőpapírral fedett 24 cm-s átmérőjű tortaforma aljába elterítettem.
180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Mikor már megsült, és kihűlt elkentem rajta az eperlekvárt.
Ezután kezdtem a frangipánt készíteni.
Egy tálban a robotgéppel a vajat a cukorral kihabosítottam , majd folyamatos habosítás mellett egyenként hozzáadtam a tojásokat is.
Legvégül a mandulát, a sót, lisztet kevertem hozzá.
Az elkészült frangipánt a lekvárral megkent linzer alapra kanalaztam rá.
Végül eperrel raktam ki a tetejét.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 - 50 perc alatt kisütöttem.
Forrás: Apróséf
a linzer aljhoz: 4 dkg porcukor, 8 dkg vaj, 12 dkg finomliszt.
a rétegezéshez: 7 dkg eperlekvár.
a mandulakrémhez: 10 dkg darált mandula, 10 dkg vaj, 10 dkg kristálycukor, 2 csipet só, 1, 6 dkg finomliszt, 2 db tojás.
a tetejére : kb. fél kiló eper.
Elkészítése:
Először a linzertésztát készítettem el, a lisztet, a porcukrot, és a hideg vajat összegyúrtam.
Az elkészült linzertésztát egy sütőpapírral fedett 24 cm-s átmérőjű tortaforma aljába elterítettem.
180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütöttem.
Mikor már megsült, és kihűlt elkentem rajta az eperlekvárt.
Ezután kezdtem a frangipánt készíteni.
Egy tálban a robotgéppel a vajat a cukorral kihabosítottam , majd folyamatos habosítás mellett egyenként hozzáadtam a tojásokat is.
Legvégül a mandulát, a sót, lisztet kevertem hozzá.
Az elkészült frangipánt a lekvárral megkent linzer alapra kanalaztam rá.
Végül eperrel raktam ki a tetejét.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 - 50 perc alatt kisütöttem.
Forrás: Apróséf
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése