Hozzávalók:
28 dkg finomliszt, 10 dkg darált mogyoró, 7 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só, 2 tojássárgája, 20 dkg vaj.
a hempergetéshez: 5 dkg porcukor, 1 1/2 teáskanál őrölt fahéj.
Elkészítése:
A lisztet a dióval, a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, a 2 tojássárgájával, valamint a vajjal gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrtam össze. Folpackba csomagoltam, és kb. 1 órára hűtőszekrénybe tettem.
A tésztából kb. 40 golyót formáltam. Ezeket sütőpapírral kibélelt 2 tepsire raktam, és villával kissé laposabbra nyomtam.
Előmelegített sütőben tepsinként 175 fokon 12-15 percig sütöttem, figyelve arra, hogy csak az aljuk barnuljon meg kissé, a tetejük mindenképp maradjon világos színű.
A porcukrot összekevertem a fahéjjal, és belehempergettem a még forró süteményeket, majd hűlni hagytam őket.
Forrás: Tina advent 2005
28 dkg finomliszt, 10 dkg darált mogyoró, 7 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só, 2 tojássárgája, 20 dkg vaj.
a hempergetéshez: 5 dkg porcukor, 1 1/2 teáskanál őrölt fahéj.
Elkészítése:
A lisztet a dióval, a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, a 2 tojássárgájával, valamint a vajjal gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrtam össze. Folpackba csomagoltam, és kb. 1 órára hűtőszekrénybe tettem.
A tésztából kb. 40 golyót formáltam. Ezeket sütőpapírral kibélelt 2 tepsire raktam, és villával kissé laposabbra nyomtam.
Előmelegített sütőben tepsinként 175 fokon 12-15 percig sütöttem, figyelve arra, hogy csak az aljuk barnuljon meg kissé, a tetejük mindenképp maradjon világos színű.
A porcukrot összekevertem a fahéjjal, és belehempergettem a még forró süteményeket, majd hűlni hagytam őket.
Forrás: Tina advent 2005
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése