2014. december 21., vasárnap

Fahéjas hólabda

Hozzávalók:

  28 dkg finomliszt, 10 dkg darált mogyoró, 7 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, csipetnyi só, 2 tojássárgája, 20 dkg vaj.
  a hempergetéshez: 5 dkg porcukor, 1 1/2 teáskanál őrölt fahéj.

Elkészítése:

  A lisztet a dióval, a  cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, a 2 tojássárgájával, valamint a vajjal gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrtam össze. Folpackba csomagoltam, és kb. 1 órára hűtőszekrénybe tettem.

 A tésztából kb. 40 golyót formáltam. Ezeket sütőpapírral  kibélelt 2 tepsire raktam, és villával kissé laposabbra nyomtam.
 Előmelegített sütőben tepsinként  175 fokon 12-15 percig sütöttem, figyelve arra, hogy csak az aljuk barnuljon meg kissé, a tetejük mindenképp maradjon világos színű.

 A porcukrot összekevertem a fahéjjal, és  belehempergettem a még forró süteményeket, majd hűlni hagytam őket.

 Forrás: Tina advent 2005

   



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése