Hozzávalók:
a tésztalapokhoz: 2 evőkanál méz, 2 kiskanál kakaópor, 3 tojássárgája, 20 dkg kristálycukor, 10 dkg margarin, 2 kávéskanál szódabikarbona.
Vízgőz felett egy tálban összeolvasztottam a hozzávalókat, majd 40 dkg finomliszttel összegyúrtam.
Lisztezett felületen, egymás után három lapot nyújtottam ki, kb. 38 x 15 26 cm- es lapokat.
Előmelegített sütőben kisütöttem őket, egy lap 4-5 perc alatt kisül.
Krém: 1 karamell pudingport felfőztem fél liter tejben.
20 dkg puha vajat kikevertem 15 dkg kristálycukorral, 1 vaniliás cukorral. / aki édesebben szereti 20 dkg cukorral készítse./
A kihűlt, kissé langyos pudinghoz kevertem a vajas krémet, a felét az alsó tésztalapra kentem, a másik felét a középsőre.
A felső tésztalapot porcukorral szórtam meg, de lehet csokimázat is kenni rá.
a tésztalapokhoz: 2 evőkanál méz, 2 kiskanál kakaópor, 3 tojássárgája, 20 dkg kristálycukor, 10 dkg margarin, 2 kávéskanál szódabikarbona.
Vízgőz felett egy tálban összeolvasztottam a hozzávalókat, majd 40 dkg finomliszttel összegyúrtam.
Lisztezett felületen, egymás után három lapot nyújtottam ki, kb. 38 x 15 26 cm- es lapokat.
Előmelegített sütőben kisütöttem őket, egy lap 4-5 perc alatt kisül.
Krém: 1 karamell pudingport felfőztem fél liter tejben.
20 dkg puha vajat kikevertem 15 dkg kristálycukorral, 1 vaniliás cukorral. / aki édesebben szereti 20 dkg cukorral készítse./
A kihűlt, kissé langyos pudinghoz kevertem a vajas krémet, a felét az alsó tésztalapra kentem, a másik felét a középsőre.
A felső tésztalapot porcukorral szórtam meg, de lehet csokimázat is kenni rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése