Hozzávalók:
1 csomag ostyalap, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg darált dió.
a töltelékhez: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaniliás cukor, 2 egész tojás.
Elkészítése:
Egy serpenyőben a kristálycukrot megpirítottam, mikor teljesen felolvadt hozzáadtam a darált diót, és jól összekevertem. Két percig kevergettem, majd egy kiolajozott tányérra öntöttem.
Mikor már kihűlt egy aprítóban ledaráltam.
A töltelékhez valókat vízgőz felett kb. 5- 10 percig kevergettem, amig össze nem állt.
Hozzákevertem a ledarált grillázst, és még melegen megkentem az ostyalapokat. Próbáltam egyenletesen elosztani a tölteléket, hogy minden lapra egyenletesen jusson.
A megtöltött lapokat gyengén lenyomattam. / Én két kilós kristálycukrot helyeztem a tetejére, de akármi mással is le lehet nyomatni./ Másnapra már puhult annyít, hogy könnyen tudtam szeletelni.
Forrás: Mindmegette.hu
1 csomag ostyalap, 10 dkg kristálycukor, 10 dkg darált dió.
a töltelékhez: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaniliás cukor, 2 egész tojás.
Elkészítése:
Egy serpenyőben a kristálycukrot megpirítottam, mikor teljesen felolvadt hozzáadtam a darált diót, és jól összekevertem. Két percig kevergettem, majd egy kiolajozott tányérra öntöttem.
Mikor már kihűlt egy aprítóban ledaráltam.
A töltelékhez valókat vízgőz felett kb. 5- 10 percig kevergettem, amig össze nem állt.
Hozzákevertem a ledarált grillázst, és még melegen megkentem az ostyalapokat. Próbáltam egyenletesen elosztani a tölteléket, hogy minden lapra egyenletesen jusson.
A megtöltött lapokat gyengén lenyomattam. / Én két kilós kristálycukrot helyeztem a tetejére, de akármi mással is le lehet nyomatni./ Másnapra már puhult annyít, hogy könnyen tudtam szeletelni.
Forrás: Mindmegette.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése